Recept rib-eye met frietjes en paprika
Deze heerlijke rib-eye met frietjes en paprika valt bij iedereen in de smaak! Zelf frietjes maken is leuker, gezonder en ook nog eens veel lekkerder! Daarnaast kan je de rib-eye geheel klaarmaken naar eigen voorkeur, waardoor dit gerecht zéker in de smaak zal vallen.
Tip: knip wat verse takjes rozemarijn en besprenkel dit over het geheel.
Ingrediënten (2 personen)
- 250 gram entrecote
- 400 gram aardappels
- 1 rode paprika
- 1 rode ui (klein)
- 2 teentjes knoflook
- 6 theelepels roomboter
- 3 eetlepels olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Was de aardappelen en snijd er frietjes van. Kook de frieten +/- 5 minuten voor.
- Snijd ondertussen de paprika in stukjes en de ui en knoflook fijn.
- Giet de aardappelen af en laat 5 minuten afkoelen.
- Verdeel de paprika, ui en knoflook, samen met de frietjes over het bakpapier op de bakplaat. Besprenkel de olijfolie over de groenten en frietjes en breng op smaak met zout en peper. Bak het 30 minuten in de oven.
- Kruid de rib-eye met peper en zout, verhit de roomboter in de pan en bak de rib-eye rare, medium of well done.
- Serveer tot slot de frietjes, groenten en rib-eye op een bord.
Voedingswaarden
- 1318 kcal
- 88 gram koolhydraten
- 68 gram eiwitten
- 75 gram vetten
Heeft het gesmaakt? Probeer dan ook eens onze pasta met scampi’s. Klik hier voor het recept!