Recept Ontbijtmuffins
Deze havermout muffins met banaan en blauwe bessen zijn ideaal als ontbijt of als tussendoortje. De muffins zijn echt heerlijk en eenvoudig te maken.
Ingrediënten
- 140 gram amandelmeel
- 130 gram speltmeel
- 3 eetlepels kokosrasp
- 1 eetlepel kokosbloesem suiker
- 3 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel lijnzaad
- 2 theelepels vanille extract
- 200 ml hazelnootmelk
- 2 eieren (M)
- 100 gram dadels
- 50 gram hazelnoten rauw
- 10 theelepels kokosolie
- 1 gram zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe de amandelmeel, speltmeel, kokosrasp, suiker, bakpoeder, lijnzaad, zout en vanille extract in een kom en meng het door elkaar.
- Snijd de dadels in stukjes en crunch de hazelnoten fijn in stukjes.
- Doe de dadels en hazelnoten bij het meel mengsel en roer goed door elkaar.
- Meng in een ander kommetje de kokosolie, eieren en hazelnootmelk door elkaar.
- Mix het ei mengsel bij het andere mengsel en meng goed door elkaar. Mix het eventueel met een staafmixer tot een glad geheel.
- Zet de papieren cup cake vormpjes in de muffinvorm
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
- Bak de muffins in de oven voor ongeveer 25 minuten gaar.
- Steek een houten prikker in een muffin. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar.
- Laat tot slot de muffins afkoelen.
Calorie en nutriënten inname
Calorieën 2763 kcal
Koolhydraten 158 gram
Eiwitten 77 gram
Vetten 205 gram
Probeer ook eens onze Glutenvrije boekweitmuffins met vers fruit, het recept vind je hier.