Recensie FIT@NH Traject

In december 2015 zag ik op onze intranetpagina een stukje over het Fit@NH-traject. Ik had hier al eerder over gelezen en wilde er eigenlijk wel aan meedoen. Op 21 december heb ik de informatiemiddag bezocht en toen wist ik eigenlijk zeker dat ik dit traject wilde gaan volgen. Mijn gewicht was aan de hoge kant en mijn conditie kon stukken beter. Tijdens het intakegesprek met Bram heb ik gezegd dat ik minimaal zes kilo wilde afvallen en dat ik mij wat lekkerder wilde gaan voelen. (Niet meer futloos en beter in m’n vel.) Volgens Bram was dit zeker mogelijk als ik het traject zou doorlopen en meer op mijn voeding zou letten.

Minimaal 6 kilo afvallen

Op 4 februari was het dan zo ver: De eerste trainingsdag. Een leuke club mensen die voor het grootste deel hetzelfde doel voor ogen hadden, afvallen. Onze persoonlijke trainer, Melvin, heeft iedere trainingsdag een mooi trainingsprogramma samengesteld. Al op de helft van het programma had ik mijn doelstelling bereikt, ik was toen zes kilo lichter. In overleg met Bram en Melvin besloten om nog meer te gaan afvallen. Na bijna een half jaar zijn de trainingen afgelopen. Ik heb al mijn doelstellingen behaald, ben ondermeer 9 kilo afgevallen en mijn middel-omtrek is 11,2 centimeter kleiner!

Al mijn doelstellingen behaald

Wat mij, naast de trainingen, erg heeft geholpen is dat ik op een goede manier heb leren omgaan met voeding. Niet iets eten “omdat het wel gezond zal zijn” maar vooral letten op wat je eet en de hoeveelheden.

Ver gekomen

Mijn uiteindelijke doel was om te gaan solliciteren als agent, daarvoor moet je ondermeer een parcours afleggen binnen een bepaalde tijd. Dit parcours heb ik al vaker gelopen en sinds de trainingen iedere keer een nieuw persoonlijk record. Tijdens de selectiedagen heb ik dit parcours ook met goed gevolg afgelegd. De opleiding begint in januari 2017, zonder de trainingen en de persoonlijke begeleiding van Bram en Melvin denk ik niet dat ik zo ver zou zijn gekomen!

Bram en Melvin, nogmaals dank voor jullie tijd en fijne manier van trainen! Jammer dat het afgelopen is…

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen