Alles vers bereid en het is echt smullen.
Recept: Pasta pesto met kip en broccoli
Ingrediënten:
– 300 gram kipfilet
– 200 gram broccoli
– 200 gram spelt pasta
– 10 gram kokosolie
Ingrediënten pesto:
– Plant of bakje verse basilicum
– Plant of bakje peterselie
– 25 gram rucola
– 40 gram pijnboompitjes
– Eén teen verse knoflook
– Peper en zout
– 50 gram parmezaan
– Olijfolie extra vierge
Bereiding pesto:
1) Doe 20 gram olijfolie in de blender.
2) Gooi de basilicum/peterselie/basilicum erbij en de (geroosterde) pijnboompitjes, de kaas, de knoflook, peper en zout.
3) Doe de blender vervolgens aan! Simpeler bestaat niet!
4) Voeg nog 10 gram olijfolie toe totdat het een smeuïge massa wordt!
Bereiding pasta:
1) Ondertussen kun je natuurlijk het water opzetten voor de pasta, en het water voor de broccoli.
2) De kooktijd van de pasta is afhankelijk van het soort en is af te lezen van de verpakking.
3) De broccoli kook je max een minuut of 5 zodat het geen slappe hap wordt.
4) De kip bak je gaar in kokosolie.
5) Wanneer de pasta en broccoli klaar zijn kunnen deze afgegoten worden. Doe het bij elkaar in de pan, samen met de kip en pesto. Goed doorroeren en nog wat verse parmezaan eroverheen op het bord!
Eet smakelijk!
Voedingswaarden:
Aantal personen: 3
Calorieën 2040 kcal
Koolhydraten 153 gram
Eiwitten 154 gram
Vetten 89 gram
Handige tips:
Wanneer je pesto over hebt, of stiekem gelijk wat extra maakt kun je dit zeker 2 weken goed houden in de koelkast, zorg dan wel dat er altijd een laagje olie op staat.