Recept pad thai
Pad thai, één van de bekendste gerechten uit de Thaise keuken. Pad thai bestaat uit een bord noedels met gemalen pinda’s en een gebakken eitje eroverheen. Wij hebben sommige ingrediënten vervangen waardoor wij onze eigen variant op dit gerecht hebben gemaakt. Het enige nadeel is dat het flink wat calorieën bevat voor één gerecht. Als jij niet zo veel calorieën op een dag mag innemen moet je hier dus bewust van zijn.
Ingrediënten (2 personen)
- 200 gram Chinese eiermie
- 1 eetlepel arachideolie
- 4 theelepels kokosolie
- 30 gram tamarinde pasta
- 3 eetlepels vissaus
- 4 eetlepels honing
- 1 eetlepel rijstazijn
- Snufje rode peper flakes
- 40 gram bosui
- 1 teentje knoflook
- 1 ei (M)
- 100 gram taugé
- 150 gram cocktail garnalen
- 50 gram rauwe pinda’s
- 3 takjes verse koriander
- 1 limoen
Bereiding
- Kook de eiermie zoals staat aangegeven op de verpakking. Giet het af en besprenkel met 10 ml arachideolie. Hussel het goed door elkaar en zet apart.
- Zet een pannetje op het vuur en breng de tamarinde pasta, vissaus, honing en azijn op laag vuur aan de kook. Roer de rode peper flakes erdoor heen en haal van het vuur.
- Rooster de pinda’s in een droge pan.
- Snijd de bosuitjes, knoflook en koriander fijn en snijd de limoen in partjes. Hak de pinda’s grof en kluts het ei los in een kommetje.
- Verhit de kokosolie op hoog vuur in een wok en voeg de knoflook en de helft van de bosuitjes toe. Bak dit 1 minuut.
- Voeg vervolgens het los geklutste ei toe en roer snel door met een spatel.
- Voeg de garnalen toe en bak in een paar minuten gaar op hoog vuur. Voeg nu ook de taugé en de Chinese eiermie toe en giet tot slot de saus uit het pannetje erbij en wok het geheel nog even kort door.
- Serveer de pad thai met de geroosterde pinda’s, koriander, overige bosui en partjes limoen.
Voedingswaarden
- 1835 kcal
- 221 gram koolhydraten
- 81 gram eiwitten
- 72 gram vetten
Heeft het gesmaakt? Probeer dan ook eens onze bulgur salade met ei. Klik hier voor het recept!