Dit heerlijke gerecht moet je eens geprobeerd hebben. Dit Libanees brood is een dun deeg, traditioneel gebakken op een speciale bolle pan. De combinatie met roerei en champignons maakt dit een heerlijk voedzaam gerecht.
Ingrediënten
- 2 Libanese plat broden volkoren (
- 1 ei (M)
- 1 eetlepel halfvolle melk
- 5 gram roomboter
- 60 gram champignons
- 20 gram geraspte 30+ kaas
- 50 gram bladspinazie
- 15 gram lente ui
Bereiding
- Klopt het ei los in een kom, samen met de melk en kruid het geheel met peper en zout.
- Snijd de champignons en lente ui in stukjes.
- Was de spinazie onder de kraan en in een sla centrifuge.
- Zet een pan op het vuur en verhit de boter erin.
- Bak de champignons in de pan en schenk het eimengsel erbij. Zet het vuur op laag en blijf roeren met een houten spatel.
- Doe tot slot de spinazie in de pan en meng het kort door elkaar. De spinazie slinkt snel.
- Verwarm het brood eventueel een paar minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden, maar het brood kan ook koud geserveerd worden.
- Vul het brood met de roerei en champignons en verdeel de kaas en de lente-ui over het ei op het brood.
- Rol het brood zo strak mogelijk op.
Voedingswaarde totaal
Calorieën 561 kcal
Koolhydraten 75 gram
Eiwitten 27 gram
Vetten 24 gram
Probeer ook eens onze Zoet Notenbrood. Het recept vind je hier.