Dit heerlijke gerecht moet je eens geprobeerd hebben. Dit Libanees brood is een dun deeg, traditioneel gebakken op een speciale bolle pan. De combinatie met roerei en champignons maakt dit een heerlijk voedzaam gerecht.
Ingrediënten
2 Libanese plat broden volkoren (
1 ei (M)
1 eetlepel halfvolle melk
5 gram roomboter
60 gram champignons
20 gram geraspte 30+ kaas
50 gram bladspinazie
15 gram lente ui
Bereiding
Klopt het ei los in een kom, samen met de melk en kruid het geheel met peper en zout.
Snijd de champignons en lente ui in stukjes.
Was de spinazie onder de kraan en in een sla centrifuge.
Zet een pan op het vuur en verhit de boter erin.
Bak de champignons in de pan en schenk het eimengsel erbij. Zet het vuur op laag en blijf roeren met een houten spatel.
Doe tot slot de spinazie in de pan en meng het kort door elkaar. De spinazie slinkt snel.
Verwarm het brood eventueel een paar minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden, maar het brood kan ook koud geserveerd worden.
Vul het brood met de roerei en champignons en verdeel de kaas en de lente-ui over het ei op het brood.
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.