Recept Kip Ketjap Komkommer Atjar
Een heerlijk Oosters gerecht. Dit recept bevat veel koolhydraten en eiwitten en is eenvoudig te maken.
Ingrediënten
- 2 komkommers
- 4 eetlepels chilisaus
- 3 eetlepels azijn
- 400 gram witte rijst
- 250 ml ketjap manis
- 2 theelepels sambal manis
- 400 gram kipfilet
- 4 theelepels roomboter
Bereiding
- Schaaf de schil van de komkommer eraf met een kaasschaaf en schaaf de komkommers in dunne plakjes.
- Meng de chilisaus en de azijn door elkaar in een kom en voeg zout toe naar smaak.
- Marineer de komkommer in de saus, dek het af en zet in de koelkast.
- Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.
- Meng ondertussen de ketjap met de sambal en marineer de kip erin.
- Verhit de roomboter in de pan en bak de kipfilet erin. Doe tijdens het bakken de marinade van ketjap en sambal in de pan en bak de kip gaar.
- Snijd tot slot de kip in plakjes, verdeel de rijst op het bord en serveer het geheel met de komkommeratjar en de plakjes kipfilet.
Voedingswaarde totaal
- 2138 kcal
- 293 gram koolhydraten
- 160 gram eiwitten
- 36 gram vetten
Wil je nog meer gerechten met kip? Check dan eens deze ovenschotel met aardappel en kip. Het recept vind je hier.