Recept kabeljauw uit de oven
Kabeljauw uit de oven, een gerecht dat in de smaak zal vallen bij iedere vis liefhebber. Kabeljauw behoort tot de zoutwatervissen en is rijk aan eiwitten en vitamines. Het is belangrijk om een gevarieerd eetpatroon te ontwikkelen waar vis zeker een onderdeel van is. Dit gerecht bestaat uit veel eiwitten en goede vetten, maar bevat weinig koolhydraten.
Tip: Gebruik voor dit gerecht verse kabeljauw. Deze is te halen bij een viswinkel.
Ingrediënten
- 200 gram kabeljauw
- 2 champignons (middel)
- 3 ½ stuks cherrytomaatjes
- 15 gram pijnboompitten
- 50 gram prei
- 1 paprika
- 3 theelepels roomboter
- Zout en witte peper
- 35 gram veldsla
- ¼ avocado
- 60 gram Hüttenkäse
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel chilisaus
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de kabeljauw in de folie, bestrooi het met peper en zout en leg wat klontjes roomboter op de vis.
- Snijd de champignons en tomaat door de helft, de paprika in reepjes en de prei in schijfjes.
- Verdeel de groenten en pijnboompitten over de vis en sluit het geheel met de folie.
- Doe het in de oven voor +/- 25 minuten.
- Was ondertussen de veldsla onder de kraan en in een sla centrifuge en doe in een kom.
- Snijd de avocado in stukjes en doe dit samen met de Hüttenkäse bij de sla.
- Sprenkel tot slot de olijfolie erover en maak de salade af met de chili saus.
- Serveer de salade bij de vis met groenten.
Voedingswaarden
- 699 kcal
- 21 gram koolhydraten
- 51 gram eiwitten
- 44 gram vetten
Heeft het gesmaakt? Probeer dan ook eens onze tonijn quiche. Klik hier voor het recept!
Een fantastisch recept,ik heb het al meerdere malen gemaakt. De kinderen en kleinkinderen zijn er dol op. Morgen maak ik het weer.
Grt. Jan Wander
Wat lekker Jan! Top