Page content

Inmiddels al dik 2 weken bezig

article content

Inmiddels al dik 2 weken bezig

Bram alweer twee weken vegan

Inmiddels ben ik al 18 dagen bezig als Vegan en nu is natuurlijk de vraag hoe ik mij voel, wat mijn valkuilen zijn, wat ik het meeste mis en waar ik het meeste naar verlang?

Ik wil ook graag een voedingsdag met jullie delen en misschien ben je ook wel geïnteresseerd hoe ik het doe met mijn eiwitinname (en andere macronutriënten)? Want er vallen wel wat eiwitten weg als je geen zuivel, eieren, vlees en vis eet. De eiwitinname wil ik graag in een volgende blog schrijven.

Hoe voel ik mij?

Ik zal even beginnen met het antwoord op de vraag, hoe ik mij voel. Eerlijk? De eerste twee weken waren heel zwaar. Zowel mentaal als fysiek. Ik voelde me beter tijdens mijn oude voedingspatroon. Twee weken als veganist door het leven is nog te kort om te zeggen wat het mij brengt, want mijn lichaam is nog teveel bezig met het andere voedsel. Mijn darmen moeten ook wennen en het gevolg hiervan kan zijn dat je minder energie hebt en misschien wel hoofdpijn krijgt (heb ik gelukkig niet). Ik had duidelijk minder energie en voelde mij ook tijdens mijn trainingen minder sterk. Was het dan de vitamine B12 die ik nu in mindere mate binnenkrijg?

Verder moet ik ook eerlijk zijn dat mijn welzijn wel iets naar beneden is gegaan. Ik ben wel een persoon die van vlees houdt en af en toe iets lekkers uit de koelkast pakken houd ik ook wel van. Je mag wel concluderen dat ik heel blij word van eten. Mijn vriendin zegt ook altijd tegen me: ‘’Jij gaat altijd lachen als je eten ziet of gaat eten’’ en dat klopt wel. Nu word je toch behoorlijk beperkt en dat ervaar ik als niet prettig. Wat bij mij ook nog speelt is dat ik mij al heel goed voelde met mijn oude voedingspatroon en nu ik veganist ben, ervaar ik nog niks extra’s. Ik ben mij alleen maar minder gaan voelen, maar de maand is nog niet voorbij…

In de eerste week vond ik het lastig om aan mijn calorieën te komen op een dag. Ik ben namelijk fanatiek bezig met Crossfit en wilde juist wat aankomen (om sterker te worden). Het tegenovergestelde gebeurde; ik viel af. De tweede week ging al een stuk beter en ben ik mij gaan focussen om meer eten.

Nu 18 dagen later voel ik mij al stukken beter. Ik vind meer mijn patroon en het is eigenlijk best makkelijk. Het gekke is zelfs dat ik het vlees niet eens mis. Ik mis eigenlijk niks echt. Het zwaarste is als je met andere eet en die eten wel vlees, vis of kaas. Dan zou ik het ook wel heel graag willen. Inmiddels heb ik al drie etentjes doorstaan, dus als veganist kan je prima buiten de deur eten. Je kan alleen een beetje een lastige klant zijn 😉 Zoals ik was, toen ik per ongeluk (!!) een walnoot met honing at. Ik ging samen met mijn vriendin een hapje eten in de stad en hadden een restaurant uitgekozen waar ze vegan maaltijden serveerden. Wij helemaal blij natuurlijk. Bij binnenkomst nog even aangegeven dat wij alleen plantaardig eten, dan is dat ook maar duidelijk. Een voorgerecht en een hoofdgerecht waren gekozen en het voorgerecht kwam eraan; een heerlijke salade met walnoten. Ik nam alvast een halve walnoot en proefde eigenlijk al snel dat het walnoten waren met honing erop. Dat was even balen. En nu? We konden gewoon doen alsof er niks aan de hand was en genieten van die heerlijke gekarameliseerde walnoten, of braaf zijn en de ober erbij halen en vragen of het wel echt honing was. Het tweede deden wij en ja hoor het was inderdaad honing. We kregen uiteindelijk rauwe walnoten erbij en de gekarameliseerde walnoten hebben wij eraf gehaald.

Vegan hoeft echt niet saai te zijn, het is maar net wat je er zelf van maakt. Ik wil dan ook graag een dag met jullie delen. Ik moet zeggen dat ik mijn voedingsdagen best lekker vind, al zeg ik het zelf.

Ontbijt

Ontbijt

Tussendoortje

Tussendoortje

Lunch

Lunch

Lunch

Lunch

Avondeten

Avondeten

Snack voor het slapen

Snack

Een aanrader om je dag goed te starten is echt een smoothie met fruit, groenten, havermout en de Fit Green van Orange Fit. Nu moet ik ook zeggen dat Orange Fit mij heel erg helpt om lekkere maaltijden klaar te maken en mijn eiwitten goed hoog te houden op een dag. Top!

Nog zeker twee weken leven als veganist. Ik kan ook niet ontkennen dat ik momenten heb gehad dat ik ermee wilde stoppen, maar we gaan door! Ik heb nu al zoveel meer inzichten gekregen en mijn kennis is dusdanig vergroot dat deze periode niet meer kan falen.

Keep you posted…

Comment Section

3 reacties op “Inmiddels al dik 2 weken bezig


Door Ayse op 3 mei 2017

Topper!! Ziet er goed uit.. Just Carry on👍


Door Nils schaap op 3 mei 2017

Mijn vraag is, waarom wil je vegan eten? Ik eet met mijn vrouw vegan thuis, maar buiten de deur houden we het vegetarisch. Ook hebben we een regel gemaakt dat als we uit eten gaan dan heb je de keuze hoe je wilt eten. Dat maakt je voedingspatroon wel dragelijker. Het ligt er vooral aan waarom je het doet 🙂 wij doen het ivm het milieu. Veehouders zorgen voor de grootste vervuiling van de aarde 🙂 vind het knap hoor, maar merk zelf ook dat ik vlees totaal niet mis.


Door Lonneke op 4 mei 2017

Respect hoor deze uitdaging! Ben benieuwd hoe het je de andere 2 weken vergaat en wat je conclusie zal zijn . Succes!!

Plaats een reactie


*