Recept Glutenvrije boekweitmuffins met vers fruit
Glutenvrije Boekweitmuffins is een gerecht die je geprobeerd moet hebben! In combinatie met vers fruit is het een genot om te eten.
Gluten is een eiwit dat van nature voorkomt in tarwe (waaronder spelt en khorasan tarwe), rogge en gerst (gort). Boekweitmeel bevat veel magnesium, kalium en fosfor. Het is voedzaam en licht verteerbaar. Met deze ingrediënten kun je heerlijke gezonde muffins maken.
Ingrediënten
- 150 gram boekweitmeel
- 2 eieren (M)
- 1 theelepel bakpoeder
- 60 ml amandelmelk
- 1 ½ eetlepel lijnzaad
- 1 gram zeezout
- 2 theelepels kaneel
- ½ appel
- 50 gram frambozen
- 50 gram bosbessen
- 25 gram cranberry’s
- 25 gram rozijnen
- 25 gram amandelen rauw
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Zet de papieren cup cake vormpjes in de muffinvorm.
- Meng het boekweitmeel, lijnzaad, kaneel, bakpoeder en zout in een grote kom.
- Schil de appel en snijd in hele kleine stukjes.
- Meng in een andere kom de melk, eieren en het (gedroogde) fruit.
- Spatel het melk/ei mengsel door het meel mengsel.
- Schep het beslag in de papieren vormpjes.
- Bak het in de oven voor ongeveer 25 minuten goudbruin.
- Steek een houten prikker in een muffin. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar.
- Laat tot slot de muffins afkoelen.
Voedingswaarde totaal
Calorieën 1170 kcal
Koolhydraten 152 gram
Eiwitten 47 gram
Vetten 37 gram
Probeer ook eens onze Boekweitbrood, het recept vind je hier.