Recept gevulde zoete aardappel
De zoete aardappel is niet alleen heel erg lekker, hij is ook nog eens heel gezond! Al doet de naam anders vernoemen, is de zoete aardappel geen familie van de ‘traditionele’ aardappel. De zoete aardappel bevat in tegenstelling tot de aardappel (die zetmeel bevat) inuline. Inuline verteert langzamer dan zetmeel en is daarom gezonder voor diabetespatiënten.
Ingredienten
- 1 zoete aardappel
- 25 gram kidneybonen (uit blik)
- 25 gram mais
- ½ rode ui (klein)
- 25 gram tomaat
- 10 gram cheddar kaas
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Was de zoete aardappel onder de kraan en prik er gaatjes in met een vork.
- Leg de aardappel in een ovenschaal(tje) en besprenkel de olijfolie erover en breng op smaak met zout en peper.
- Pof de aardappel in +/- 45 minuten gaar.
- Laat ondertussen de maïs uitlekken, was de kidneybonen en doe in een schaaltje.
- Snijd de ui fijn en de tomaat en cheddar in stukjes en meng dit met de bonen en mais. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Trek de aardappel met twee vorken uit elkaar en vul de holte met de vulling.
- Verdeel tot slot de cheddar over de gevulde zoete aardappel en zet het voor nog eens 10 minuten in de oven.
Voedingswaarde totaal:
- 578 kcal
- 94 gram koolhydraten
- 11 gram eiwitten
- 15 gram vetten
Wil jij meer gerechten van zoete aardappel? Check dan eens onze zoete aardappel met geitenkaas. Het recept vind je hier.