Recept gado gado
Gado gado, een voor sommige mensen onbekend gerecht. Gado gado is een Indonesisch groentegerecht dat meestal geserveerd wordt in combinatie met eieren, rijst en pindasaus. Om het gerecht eigen te maken wordt de pindasaus zelfgemaakt. Het is ook nog eens een erg gezond gerecht vanwege de vele groenten die erin verwerkt zitten.
Tip: snijd wat cherry tomaatjes door de helft en voeg deze toe aan het geheel.
Ingrediënten pindasaus
- 175 gram pindakaas met stukjes noot
- 1 teentje knoflook
- 75 gram sjalotten
- 3 cm verse gember
- 400 ml kokosmelk (1 blik)
- 2 theelepels gemalen komijn
- 2 theelepels sambal manis
- 3 eetlepels ketjap manis
- 3 theelepels kokosolie
Bereiding
- Snijd de sjalotten en gember fijn.
- Verhit de kokosolie in de pan en bak de sjalotten en gember aan.
- Voeg na 2 minuten de uitgeperste knoflook toe en bak weer 2 minuten.
- Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe en roer goed door elkaar.
- Als de saus dikker wordt, voeg je de ketjap, sambal en komijn toe. Roer tot slot weer goed door elkaar.
Ingrediënten gado gado
- 350 gram zilvervliesrijst gekookt
- 200 gram spitskool
- 150 gram sperziebonen
- 100 gram winterpeen
- 125 gram taugé
- 150 gram komkommer
- 2 eieren (M)
- 40 gram pindasaus
- 2 theelepels kokosolie
Bereiding
- Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking en kook ook de sperziebonen en eieren.
- Was ondertussen alle groenten onder de kraan en snijd de spitskool en komkommer in stukjes en de winterpeen in reepjes.
- Verhit de kokosolie in de pan en bak de spitskool, winterpeen en gekookte sperziebonen kort. Doe als laatste de taugé erbij en bak nog een halve minuut mee.
- Spoel de gekookte eieren af onder koud water, laat heel even staan en snijd ze tot slot in reepjes.
- Serveer de rijst op een bord en doe daarover de groenten uit de pan, de komkommer, de ei en maak het geheel af met de pindasaus.
Voedingswaarden
- 1103 kcal
- 124 gram koolhydraten
- 47 gram eiwitten
- 42 gram vetten
Wil je nog zo’n heerlijk gerecht uitproberen? Klik dan hier voor het recept van kip met kokos en rode peper.