Recept Falafel met Feta en Bietensalade
Falafel is een van een oorsprong Libanees vegetarisch gerecht bestaande uit gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten en/of tuinbonen. Voeg er Feta en Bietensalade bij en je hebt een heerlijk gezond gerecht op tafel getoverd.
Ingrediënten
- 75 gram gekookte rode bieten
- 3 stuks falafel
- 50 gram feta
- 50 gram tomaat
- 2 eetlepels magere yoghurt
- 50 gram ijsbergsla
- 1 spelt pitabroodje
- ½ takje koriander
Ingrediënten home made falafel (voor +/- 12 stuks)
- 400 gram kikkererwten (uit pot)
- 1 ei (M)
- 1 teentje knoflook
- 10 gram verse peterselie
- 1 ui (klein)
- 1 theelepel korianderpoeder
- 2 theelepels komijn
- Peper en zout
- 3 theelepels kokosolie
Bereiding home made falafel
- Verhit 1 theelepel kokosolie in de pan.
- Snijd de ui in stukjes en bak de ui samen met de knoflook, korianderpoeder, komijn en een flinke snuf peper en zout, totdat de ui zacht begint te worden.
- Giet het water uit de pot van de kikkererwten en dep ze droog.
- Doe ze in een kom (of in een keukenmachine), samen met het ui-mengsel, de peterselie en het ei en blend het met een staafmixer tot een grof mengsel.
- Maak van dit mengsel 12 balletjes.
- Verhit de overige kokosolie in de pan en bak de falafel om en om in een paar minuten mooi goudbruin.
Bereiding
- Bereid het pitabroodje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de rode bieten, tomaten en de feta in stukjes.
- Snijd de ijsbergsla in stukjes en was het onder de kraan en in een sla centrifuge.
- Meng de bieten, tomaten en feta met de sla.
- Hak de koriander fijn en meng dit samen met de yoghurt in een schaaltje en breng het op smaak met zout en peper.
- Snijd het pitabroodje open en beleg ze met de home made falafel, salade en yoghurtdressing.
Voedingswaarde totaal
581 kcal
61 gram koolhydraten
28 gram eiwitten
22 gram vetten