Recept eieren en groenten sandwich
Deze eieren en groenten sandwich moet je eens geprobeerd hebben! Het is een feestelijke maaltijd die zo in een restaurant geserveerd zou kunnen worden. Ook bevat het gerecht flink wat koolhydraten/eiwitten en door de avocado krijg je de nodige goede vetten binnen. Heb jij geen bagel tot je beschikking? Dan zou je ook 2 sneetjes (volkoren) brood kunnen gebruiken.
Ingrediënten
- 1 volkoren bagel met sesampitjes
- Eiwit van 3 eieren (M)
- 20 gram bladspinazie
- 50 gram mozzarella
- 30 gram tomaat
- 30 gram avocado
- 1 gram zout
- 15 gram chili saus
Bereiding
- Doe de bagel in een broodrooster of in de oven (5 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden).
- Scheid het eiwit van het eigeel en doe het eiwit in een kom samen met de spinazie.
- Breng dit op smaak met zout en plaats het in de magnetron gedurende 1,5 minuut. Houd het in de gaten, zodat de eieren niet overlopen.
- Snijd de mozzarella en tomaat in plakjes en beleg het op de geroosterde bagel en doe daarop de tomaten plakjes.
- Haal het ei uit het kommetje en doe dit over de mozzarella en tomaat.
- Snijd tot slot de avocado in plakjes en maak het broodje af door de avocado plakjes op het ei te leggen.
- Breng eventueel nog op smaak met zout en chili saus indien gewenst.
Voedingswaarden
- 559 calorieën
- 68 gram koolhydraten
- 33 gram eiwitten
- 17 gram vet
Heeft het gesmaakt? Probeer dan ook eens onze romige zalm wraps met avocado. Klik hier voor het gerecht!