Fit worden bij ZERO23

Een (levens)ervaring rijker!!

Een stok achter de deur nodig

Om te beginnen kan ik Bram enMelvin  niet genoeg bedanken voor alles wat ik de afgelopen zes maanden heb mogen leren. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in gezonde voeding, sporten en een gezonde levensstijl. Toch had ik het idee dat ik voor mijzelf net dat duwtje in de rug nodig had om meer te kunnen bereiken en een stok achter de deur te hebben. Ook was ik qua voeding erg benieuwd of ik van alle voedingsstoffen, en dan met name koolhydraten, eiwitten en vetten wel genoeg binnen kreeg. Oftewel was de verhouding wel goed?

Intensief was het zeker!

Met veel enthousiasme ben ik begonnen aan deze intensieve begeleiding, en ik kan je vertellen… Intensief was het zeker! Fysiek maar vooral ook mentaal word je van begin af aan uitgedaagd. Onder andere door de vele informatie die wekelijks per e-mail wordt toegestuurd, maar vooral ook door het gebruik van de app die werkt met achievements die je kunt behalen. Pas op!! Werkt verslavend.

De aanpassingen voor wat betreft voeding en lifestyle bouwen zich geleidelijk aan op, waardoor je niet overdonderd wordt met een hoop informatie. Hierdoor kun je langzaam aan de veranderingen wennen en merk je vanzelf dat de aanpassingen op den duur een gewoonte gaan worden. Daarom is het belangrijk om na een aantal weken eens stil te staan en voor jezelf te kijken wat je allemaal al bereikt hebt! Doordat het een gewoonte is geworden, kost het veel minder moeite en ga je het als snel als ‘normaal’ ervaren.

Geen strakke voedingsschema’s

Wat de voeding betreft word je erg vrijgelaten, dus geen strakke voedingsschema waar je jezelf aan dient te houden maar een app die de juiste balans tussen je macro’s aangeeft waardoor je deze zelf verder in kunt vullen. Wel wordt hierin door ZERO23 het juiste aantal kcal per dag en de verdeling tussen je macro’s aangegeven om zo jouw doel te kunnen behalen. In het begin was dat even zoeken naar de juiste balans en verhoudingen maar achteraf gezien leer je hier veel van en word je bewust van bijvoorbeeld het aantal kcal van bepaalde producten. Daarnaast heb je ook altijd en overal je trainingsschema bij de hand via de handige app. Hier kun je alles in bijhouden en krijg je een mooi overzicht van al je trainingen. In de app kun je ook andere activiteiten bijhouden die je naast het trainingsschema uitvoert. Bij de oefeningen zit een uitgebreide omschrijving inclusief filmpje waardoor je de oefeningen goed uitvoert en weet hoe je het aan moet pakken.

De begeleiding heb ik als zeer prettig ervaren

De begeleiding heb ik als erg prettig ervaren. Standaard elke week een persoonlijke e-mail van je eigen coach die alles in de gaten houdt. Hij geeft je tips over je voeding en trainingen en alle vragen kun je bij hem kwijt. Binnen twee dagen krijg je zeker reactie terug, ik had zelfs meestal een dag later al antwoord. Naast de persoonlijke e-mails met ondersteuning en begeleiding ontvang je ook 3x per week een artikel over voeding, lifestyle of training. Deze zijn een absolute must voor het behoud van een goede levensstijl. Hierdoor heb ik echt inzicht gekregen in bepaalde onderwerpen en ben ik me nog meer bewust geworden van het feit dat een gezonde levensstijl gewoon enorm veel voordelen heeft!!

Het was het dubbel en dwars waard

Het is erg belangrijk om overal plezier in te hebben en te genieten van de ervaring. Maar een belangrijk punt dat ZERO23 je probeert bij te brengen; kom zeker ook eens uit je comfort zone! Dat is iets wat ik in de laatste weken van de begeleiding heb gedaan door mezelf op te geven voor een obstacle run over een parcours van 8km. Ik heb de laatste tijd aan mezelf gemerkt dat ik sterker ben geworden en een betere conditie/uithoudingsvermogen heb gekregen. Hardlopen deed ik al veel dus die 8km moest geen probleem zijn, maar nieuw voor mij waren de obstakels. Ik heb het over me heen laten komen en me laten verassen met wat ik onderweg allemaal tegenkwam. Maar nog belangrijker is dat ik onderweg vooral heb genoten van het weer, het publiek en het feit dat ik alle obstakels heb overwonnen. Kers op de taart was dan ook dat ik uiteindelijk ben geëindigd als tweede dame op de 8km!! Iets waar ik nog steeds ontzettend blij mee ben en stiekem toch ook wel een beetje trots. Deze overwinning was voor mij de bevestiging dat het harde werken de afgelopen zes maanden zeer zeker effect heeft gehad en het dubbel en dwars waard was.

Ik ben nog niet waar ik zijn wil maar ik weet zeker, dat ik met alle informatie en motivatie die ik door jullie heb gekregen, mijn einddoel ga behalen!! Misschien nog wel belangrijker is dat dit ervoor gezorgd heeft dat ik niet tijdelijk, maar een leven lang bezig ga zijn met sport en deze levensstijl behoud!

Train hard, work your ass off, but do it with a smile!!

Ook interesse in begeleiding? Neem dan nu contact met ons op!

Number of posts: 
572
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram