Recept courgette met tomaat uit de oven
Courgette met tomaat uit de oven, een smaakvol gerecht dat ook nog eens laag in calorieën is. De ovenschotel is zeer eenvoudig te bereiden maar smaakt er daarom niet minder om. Daarnaast krijg je je dagelijkse portie groenten weer binnen. Het gerecht is goed te combineren met een stuk vlees/vis of wat rijst/aardappelen. Wij vinden het eigenlijk overal bij passen!
Ingrediënten
- 1 courgette
- 300 gram tomaten
- 1 teentje knoflook
- 250 gram pomodori saus
- 75 gram geitenkaas, zacht
- 1 eetlepel olijfolie extravierge
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 2 ½ takjes verse peterselie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie
- Snijd de courgette en tomaat in dunne plakken en hak de peterselie fijn.
- Pers de knoflook uit in een schaaltje en doe daarbij de pomodori saus en Provençaalse kruiden en meng goed door elkaar.
- Leg de plakjes courgette en tomaat om en om rechtop in de ovenschaal.
- Verdeel het pomodori mengsel over de tomaat en courgette in de ovenschaal en verbrokkel de geitenkaas erover.
- Bak het geheel 20-25 minuten in de oven en bestrooi tot slot met de fijn gehakte peterselie.
Voedingswaarden
- 503 kcal
- 41 gram koolhydraten
- 24 gram eiwitten
- 25 gram vetten
Nog zo’n heerlijk recept proberen? Klik dan hier voor het recept van rode curry met garnalen!
Makkelijk en erg lekker. Geitenkaas vervangen door geraspte oude kaas.
Wordt zeker vaker gemaakt.