Recept chocolade bananen brood
Krijg je dit weekend je schoonouders op bezoek en wil je goede indruk achterlaten? Maak dan eens dit heerlijke chocolade bananenbrood. Gister posten we het recept voor Whey Bananen brood. Omdat het weekend is hebben wij deze nu geüpgraded naar de chocolade versie. Het recept bevat wel veel vetten, maar zolang je dit niet structureel te veel neemt, kan het prima voor een keer. Je maakt het recept als volgt:
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen (M)
- 4 eieren (M)
- 150 gram amandelmeel
- 5 eetlepels cacao
- 2 theelepels bakpoeder
- 50 gram rauwe noten mix
- 4 eetlepels kokosrasp
- 3 theelepels kokosolie
- Snufje zeezout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Pureer de bananen met een staafmixer in een kom.
- Voeg de eieren toe in de kom en mix het geheel weer goed.
- Voeg vervolgens de amandelmeel, rauwe cacao, bakpoeder en zout toe en mix het geheel weer even.
- Hak de noten in stukjes en roer deze door het beslag.
- Smelt 2 theelepels kokosolie in een bakje in de oven of in een pannetje en roer dit samen met de kokosrasp door het bananen beslag.
- Vet de cakevorm in met de overige kokosolie en giet het beslag erin.
- Bak het brood in ongeveer 45 minuten af.
- Steek een prikker in het midden van de cake om te kijken of de cake gaar is. Als de prikker er schoon en droog uit komt is het brood klaar.
- Laat het brood tot slot even afkoelen en bewaar het goed afgesloten in de koelkast voor maximaal 5 dagen.
Voedingswaarde totaal:
- 2439 kcal
- 89 gr koolhydraten
- 90 gr eiwitten
- 187 gr vetten
Benieuwd naar het gerecht voor de ‘Whey bananen pannenkoek’? Het recept vind je hier.