Boerenomelet
De boerenomelet is een heerlijk en gezond gerecht. Door het toevoegen van prei, champignons en bladspinazie zorg je ervoor dat dit een vullende maaltijd wordt, waarbij je genoeg vitamines binnenkrijgt. Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn om dit gerecht te maken, alles zal voor zich spreken! Als je het aantal calorieën van dit gerecht zou willen verhogen dan zou je er twee volkoren boterhammen bij kunnen nemen.
Let er wel even op dat je twee hele eieren neemt en van het derde ei alleen het eiwit gebruikt!
Ingrediënten
- 2 eieren (M)
- Eiwit van 1 ei (M)
- 75 gram champignons
- 75 gram bladspinazie
- 50 gram prei
- 50 gram tomaat
- 2 theelepels kokosolie
- Snufje zeezout
- Snufje zwarte peper
- Snufje paprikapoeder
Bereiding
- Was de spinazie in een sla centrifuge en was de prei onder de kraan.
- Snijd de prei in ringen en de tomaat in plakjes.
- Breek de eieren in een schaaltje en voeg de tomaatjes, paprikapoeder, peper en zout toe aan de eieren en mix het door elkaar.
- Zet een pan op het vuur en bak de prei in de pan aan voor ongeveer 3 minuten met een beetje kokosolie. Voeg vervolgens de prei toe aan het ei mengsel.
- Laat de spinazie 1 minuut slinken in de pan en voeg ook toe aan het ei mengsel. Meng het goed door elkaar.
- Doe opnieuw wat kokosolie in de pan en het eimengsel voorzicht in de pan op laag vuur.
- Bak het ei voor een paar minuten en kijk tussendoor of de onderkant van het ei niet te bruin wordt.
- Leg een snijplank of andere grote plank op de pan en draai de pan om, zodat het ei op de plank ligt. Leg de omelet nu met de andere kant in de pan en bak voor nog een paar minuten zodat de onderkant mooi lichtbruin is.
Calorie en nutriënten inname
- Calorieën 345 kcal
- Koolhydraten 7 gram
- Eiwitten 25 gram
- Vetten 24 gram
Nog zo een heerlijk recept proberen? Klik dan hier voor het recept van brood met eiwit en avocado salade!