Recept boekweit cracker
Je eigen gezonde tussendoortje maken, wie wilt dat nou niet? De boekweit cracker is een heerlijke snack voor tussendoor. Daarnaast is de boekweit cracker eenvoudig te maken. Je maakt het recept als volgt:
Ingrediënten boekweit cracker
- 90 gram pompoenpitten
- 7 ½ eetlepel sesamzaad
- 6 eetlepels lijnzaad
- 9 eetlepels hennepzaad
- 100 gram boekweitmeel
- ½ theelepel zout
- 6 eetlepels raapzaadolie
- 300 ml water
Bereiding boekweit cracker
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Doe 45 gram van de pompoenpitten, 45 gram sesamzaad, 45 gram lijnzaad, 75 gram hennepzaad, het boekweitmeel, zout, de olie en het water in een kom en meng door elkaar.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bakplaten en strijk met de bolle kant van een lepel gelijkmatig uit.
- Bestrooi de rest van de pompoenpitten, het sesamzaad, lijnzaad en hennepzaad over het mengsel.
- Bak het mengsel ongeveer 50 minuten in de oven.
- Snijd de crackers na 25 minuten in stukken en zet terug in de oven en wissel daarbij de bakplaten.
- Neem na 50 minuten de crackers uit de oven en laat de crackers afkoelen.
- Bewaar de crackers in een afgesloten bakje voor maximaal een maand.
Voedingswaarden totaal
Calorieën 443 kcal
Koolhydraten 6 gram
Eiwitten 29 gram
Vetten 34 gram