Biefstuk met zoete aardappel gebakken in kaneel voor de gezonde levensgenieters
Biefstuk met zoete aardappel gebakken in kaneel! Oh zo simpel en heerlijk van smaak. Een eenvoudig gerecht met zoete aardappel. Eenvoudig te maken zonder veel tijd kwijt te zijn aan het gerecht.
Hoewel je zou denken dat de zoete aardappel een aardappel is. Is de zoete aardappel eigenlijk een bataat en hiermee een groenten. Door de zoet en kruidige smaak past het in zowel hartige als zoete gerechten. Biefstuk met zoete aardappel gebakken in kaneel is een ware smaaksensatie voor je.
Ingrediënten
- 150 gram ossenhaas biefstuk
- 3 theelepels roomboter
- 200 gram zoete aardappels
- 3 theelepels kokosolie
- ½ theelepel kaneel
- 35 gram veldsla
- 1 handje rucola
- 50 gram tros tomaat
- 1 zoete punt paprika
- 2 theelepels pijnboompitjes
- 1 theelepel olijfolie
Bereiding
- Breng de biefstuk op kamertemperatuur en kook de zoete aardappels.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bestrijk de zoete punt paprika met de olijfolie en rooster deze in de oven voor +/- 15 minuten.
- Was de sla enrucola onder de kraan en in een sla centrifuge en doe het op een bord.
- Snijd de tomaat in stukjes en verdeel het over de sla, samen met de geroosterde paprika.
- Snijd de zoete aardappel in plakjes en verhit vervolgens de kokosolie in de pan. Bak de aardappels in de pan en strooi tijdens het bakken de kaneel er al over. De aardappels zijn klaar zodra ze aan beide kanten een mooie goudbruine kleur hebben.
- Rooster ondertussen ook de pijnboompitten in een droge pan en verdeel ook dit over de sla.
- Verhit tot slot de roomboter in de pan en bak de biefstuk naar eigen voorkeur gaar.
Voedingswaarde totaal:
- 815 kcal
- 53 gram koolhydraten
- 51 gram eiwitten
- 44 gram vetten