'In de afgelopen maanden ben ik zo’n zeven kilo afgevallen'

Testimonial TLV

In de afgelopen zes maanden heb ik begeleiding gehad van Training, Lifestyle en Voeding (TLV). Ik ben van mijzelf een ‘gezonde Hollandse vrouw’, maar sinds ik stopte met fanatiek turnen en een aantal maanden als skilerares te hebben gewerkt, zaten er iets teveel kilo’s aan.

Ik heb dit nooit als een groot probleem ervaren, maar elke lente begon ik mij wat rotter te voelen. Dit gevoel verdween weliswaar, naarmate de zomer vorderde, maar toen ik op Facebook TLV langs zag komen, werd ik aangesproken door de pakkende teksten. Ik weet dondersgoed wat een gezond leefpatroon is (mijn moeder was diëtiste), echter alle etentjes, feestjes en tussendoortjes waren voor mij moeilijk te weerstaan. Het heeft nog even geduurd, maar in september heb ik de stap genomen om de online coaching aan te gaan. Ik heb gekozen voor coaching op voeding (geen training), omdat ik met een drukke baan en opleiding dit wel voldoende uitdaging vond. Wel heb ik een abonnement op de sportschool genomen en ben ik daar gaan trainen (naast tennissen).

De begeleiding

Ik heb de begeleiding als erg prettig ervaren. De artikelen zijn informatief en gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en de app om voeding in te voeren is handig in gebruik. Zowel Bram als Melvin zijn erg motiverend in hun e-mails en werken echt als een coach. Als het wat minder gaat, proberen ze je er echt doorheen te slepen. Ik vond de voedingsadviezen fijn, het gaf mij houvast en een stok achter de deur om tussendoortjes te vervangen door bijvoorbeeld groenten.

Sommige adviezen heb ik niet opgevolgd, omdat ik daar een andere mening over heb, bijvoorbeeld het toevoegen van eiwitpoeder in mijn eetpatroon of omdat ik dat het geld niet waard vindt zoals vitaminetabletten en visolie. Het prettige is dat Bram en Melvin adviezen geven; je kunt ermee doen wat je wilt en ze verplichten je tot niks.

De (app)licatie

In de app werd ik mij bewuster van het aantal calorieën wat snoep, taart, chocola en alcohol bevat (stuk voor stuk valkuilen voor mij). Het belangrijkste wat ik heb geleerd is ‘nee’ te zeggen: tegen mijzelf en tegen anderen. Hoe eenvoudig het klinkt, ik vind het elke keer een gevecht om ‘niet voor de bijl te gaan’. Het feit dat het lukt (soms) geeft mij zelfvertrouwen en motiveert mij om het de volgende keer weer te doen.

Ik maak bewustere keuzes: niet op vrijdag, zaterdag en zondag etentjes, uitgaan en lekker ontbijten/lunchen. Ik probeer in ieder geval een gezond ontbijt en lunch te kiezen en kan dan wel genieten van een restaurant of eigen gemaakt uitgebreid diner. Ik houd erg van koken en een ‘Bourgondische lifestyle’, maar ben ervan overtuigd dat je daarnaast ook slank kunt blijven, als je maar een goede balans weet te vinden.

In de afgelopen maanden ben ik zo’n zeven kilo afgevallen en val nu in de categorie gezond gewicht. Mijn doelstelling is nog niet helemaal behaald; ik wil graag nog 4 tot 5 kilo kwijt en wat ik eigenlijk nog veel belangrijker vind, ik wil deze levensstijl volhouden. Twee a drie keer per week sporten (kracht en cardio) en eenmaal per week tennissen met daarnaast voldoende ruimte om mij op culinair gebied uit te leven. Dat betekent dat ik nog moet werken aan matigen (soms schiet ik nog weleens door in M&M’s, koekjes of snacks) en steeds weer mezelf voor de keuze zetten: ‘Vind ik dit product de moeite waard om op te eten?’.

Linda de Mol schreef ooit dat zij ‘Alleen producten eet die ze een 8 of hoger geeft’.

Dat vind ik een hele goede keuze en ik wil dit graag in mijn eigen leven toepassen.

Doelstellingen aankomende maanden

Mijn nieuwe doelstellingen voor de komende maanden zijn:

  •  Afvallen tot 65 kilo in oktober (dan ben ik een jaar verder ten opzichte van mijn begin)
  • Alcohol matigen: twee drankjes op een avond in plaats van zes.
  • Snacks op werk matigen: geen traktaties op mijn werk pakken of houden bij één koekje of stukje. Hulpmiddel is om elke keer te bedenken hoe lekker ik het vind (een 8 of hoger: GO!).
  • Nachtelijke snacks matigen: ik eet bijna altijd als ik heb gedronken. Ik wil daarmee stoppen of het beperken tot één snack in plaats van twee.
  • Snacks bij familie-etentjes matigen: het lijkt alsof mijn lichaam zich al voorbereid als ik bij mijn oma of vader ga eten, om veel te snacken. Ik krijg dan een gigantische trek in alle lekkere dingen daar. Ik wil graag leren om me te beperken tot één, twee of maximaal drie koekjes en niet meer te nemen.
  • Doordeweeks niet doorslaan naar de andere kant (proberen om maar 1400 kcal binnen te krijgen) zodat ik in het weekend ‘los kan gaan’, dit werkt niet.
  • Als ik een keertje wel een uitschieter heb, ervan genieten en de volgende dag de draad weer oppakken.
  • Op tijd slapen en rust nemen helpt mij om een betere balans te vinden

Bram en Melvin super bedankt voor de online begeleiding die jullie mij hebben gegeven!

Marcelle

Number of posts: 
568
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram