Recept vanille pannenkoeken met Griekse yoghurt
Vanille pannenkoeken met Griekse yoghurt, een ware traktatie om te eten. Wie wilt er nou niet als ontbijt of als lunch pannenkoeken eten? De pannenkoeken bevatten veel eiwitten, zijn laag in vetten en erg gezond.
Het onderstaande beslag is goed voor +/- 15 kleine pannenkoeken. Van deze maaltijd kan je dus prima twee of drie keer eten. Bewaar de overige pancake in de koelkast. Wil je de koolhydraten wat verhogen in de maaltijd? Doe er dan wat extra havermout bij.
Ingrediënten
- 300 gram Griekse yoghurt 0%
- 60 gram vanille eiwit
- 100 gram havermout
- 200 ml amandelmelk
- 2 eieren (XL)
- Eiwit van 2 eieren (XL)
- 10 gram kokosvet
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in een kom en mix dit goed door elkaar zodat het een mooi beslag wordt.
- Doe de kokosvet in de pan of op de plaat en schenk met een kleine juslepel elke keer wat beslag in de pan of op de plaat zodat je mooie kleine ronde pancake krijgt. Laat het in de pan op laag vuur staan totdat de onderkant goudbruin is. Draai de pancake om en laat die kant ook zo lang liggen totdat die kant ook goudbruin is. Als je het met de plaat bereid, zet je de plaat op 160-170 graden.
- Serveer het geheel eventueel met honing.
Voedingswaarden
- 1100 kcal
- 79 gram koolhydraten
- 122 gram eiwitten
- 32 gram vetten
Nog meer pannenkoek recepten? Klik dan hier voor het recept van bananen pannenkoeken.