Recept tonijn quiche
Deze hartige tonijn quiche, gevuld met verse groenten, zal je doen smullen! Als bijgerecht zou je kunnen kiezen voor een groene salade, zo heb je binnen een uur een uitgebreide en heerlijke maaltijd op tafel staan. Als je de taart vervolgens in gelijke stukken verdeelt, kan je gemakkelijk het aantal calorieën per stuk uitrekenen. De tonijn quiche is de dag erna ook nog erg goed te eten! Je kan deze dan even opwarmen maar koud is ook erg lekker!
Ingrediënten (4 personen)
- 2 uien (groot)
- 200 gram tonijn uit blik (op water basis)
- 125 gram geraspte oude kaas 48+
- 5 velletjes bladerdeeg
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 3 eieren (M)
- 125 ml crème fraîche
- 1 theelepel kokosolie
- 2 theelepels roomboter
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Ontdooi ondertussen de plakjes bladerdeeg.
- Snijd de ui, paprika en courgette in kleine stukjes en snijd de knoflook fijn.
- Verhit de kokosolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg hierna de paprika en courgette toe en bak een paar minuten mee.
- Laat de tonijn uitlekken en voeg toe aan de courgette, paprika, ui en knoflook.
- Klop ondertussen de eieren, crème fraîche en geraspte kaas door elkaar in een kom.
- Vet een taartvorm of ovenschaal in met roomboter en bekleed met bladerdeeg.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.
- Verdeel de groenten en tonijn over de bodem van de taartvorm (of ovenschaal) en schenk het eimengsel er overheen.
- Bak de taart in de oven in 30 minuten gaar en lichtbruin.
Voedingswaarden
- 2569 kcal
- 119 gram koolhydraten
- 132 gram eiwitten
- 172 gram vetten
Nog zo’n heerlijk gerecht proberen? Klik hier voor het gerecht van kip met kokos en rode peper.