Verse tomatensoep met ballen! Het gerecht wat eigenlijk wel iedere Nederlander minimaal één keer in het jaar eet. Wij hebben hieronder een recept van de gezonde variant op de tomatensoep beschreven. Enjoy!
Recept verse tomatensoep met ballen
Ingrediënten:
Voor de soep
- een kilo Hollandse tomaten
- 2 uien
- knoflook
- water
- verse basilicum
- honing
- tomatenpuree
- peper/zout
- Italiaanse kruiden
- kokosolie
- ricedream
Voor de balletjes
- 200 gram rundergehakt
- (mais) paneermeel
- peper/zout/Italiaanse kruiden
- gesnipperde ui
- beetje ketjap
- een ei
Voor de soep:
- De tomaten en uien kunnen in grove stukken even bakken in de kokosolie, de knoflook kan hier ook bij.
- Daarna kan er water bij (zelf even inschatten hoeveel, ik hou zelf niet van waterige soep).
- Vervolgens kan de staafmixer erdoorheen, daarna kun je eventueel altijd nog water toevoegen.
- De tomatenpuree kan erbij, evenals de kruiden. Ik vind het een kwestie van steeds even proeven en op smaak brengen.
Voor de balletjes
Dit is een kwestie van alles bij elkaar, goed kneden en kleine balletjes draaien. Deze kunnen rauw in de soep om in de soep te garen.
Deze soep is zeker nog 4 dagen lekker voor bijvoorbeeld de lunch op werk!
Voedingswaarden:
Aantal personen: 2-5
Calorieën 1316 kcal
Koolhydraten 80 gram
Eiwitten 63 gram
Vetten 81 gram
Handige tips:
Ik vind een beetje honing altijd lekker erdoorheen voor een klein zoetje. Verse basilicum klein snijden en erdoorheen en voor een romig effect gebruik ik altijd plantaardige room van rice dream.