Een heerlijke frisse salade voor een zomerse dag.
Recept Aruba salade
Ingrediënten:
- 100 gram kipfilet
- 20 gram ijsbergsla
- 35 gram gemengde sla
- 50 gram wortel
- 60 gram zoete paprika (rood en geel)
- 20 gram groene paprika
- 15 gram pijnboompitten
- 25 gram tomaat
- 5 gram kokosolie
- 5 gram olijfolie
- paprikapoeder en zeezout
Dressing:
- 50 gram magere yoghurt
- 2 gram bieslook
- 2 gram peterselie
- 1 teen knoflook
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de kip in reepjes en bak de kip op laag vuur goudbruin in kokosolie met wat paprikapoeder en zeezout.
- Was de ijsbergsla en gemengde sla in de slacentrifuge.
- Maak het bord op met de sla, tomaat en geraspte wortel.
- Smeer de paprika’s in met olijfolie en doe ze 8 min in de oven.
- Rooster de pijnboompitten in de pan totdat ze goudbruin zijn.
- Wanneer de paprika’s klaar zijn, serveer je ze over de salade.
Dressing:
- Doe de yoghurt in een kom.
- Hak de bieslook, knoflook en peterselie fijn en voeg deze toe bij de yoghurt.
- Meng de dressing en doe dit over de salade.
Voedingstip:
Als avondeten kan je er nog wat zoete aardappels bij serveren. Bak de aardappels in kokosolie met daarover wat kaneel. Erg lekker als bijgerecht.
Voedingswaarden:
Personen: 1
Kcal 412 calorieën
Koolhydraten 12 gram
Eiwitten 38 gram
vetten 23 gram
“Wil je meer van dit soort recepten? Klik dan hier!”