Recept Rabarberbrood
Dat Rabarber gezond is wist je misschien al, maar dat je er ook brood mee kunt maken komt wellicht als een een verassing. Rabarber is een groente die rijk aan koolhydraten is. Het brood kun je ideaal gebruiken als ontbijt of als lunch.
Ingrediënten
- 50 gram fijne havermout
- 125 gram rijstmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 50 gram pecan noten
- 300 gram rabarber
- 150 gram aardbeien
- 3 eetlepels agavesiroop
- 2 eetlepels gebroken lijnzaad
- 7 ½ eetlepel extra vierge kokosolie
- 30 gram havermout
Bereiding
- Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
- Kook de rabarber met de aardbeien en wat agavesiroop. Doe dit als volgt:
- Neem 3 stengels rabarber. Snijd de onderkanten ervan af en maak ze schoon onder de kraan.
- Maak de aardbeien schoon onder de kraan en haal de kroontjes eraf.
- Doe de rabarber en aardbeien in een pannetje (zonder water).
- Laat staan op het vuur totdat de rabarber en aardbeien in stukjes uit elkaar vallen. Tussendoor roer je het geheel goed.
- Wanneer de rabarber en aardbeien zacht zijn geworden, roer je de siroop erdoor. Roer vervolgens de honing erdoor.
- Na ongeveer 10 minuten is de moes klaar.
- Week ondertussen de gebroken lijnzaad in 60 ml heet water.
- Houd een halve stengel rabarber en een paar aardbeien apart en snijd die in stukken.
- Vet een cakeblik in met kokosolie
- Doe de fijne havermout, rijstmeel, kaneel, bakpoeder en de gehakte noten in een grote kom en roer goed door elkaar.
- Meng in een andere kom de rabarber-aardbeimoes, de gesmolten kokosolie en de geweekte gebroken lijnzaad.
- Roer het vochtige mengsel door het droge mengsel. Roer het rustig door en roer de overgebleven stukjes rabarber en aardbei door het mengsel.
- Schep het deeg in het cakeblik en top af met de havermoutvlokken.
- Doe het cakeblik in de oven en bak het brood voor 55-60 minuten af.
Voedingswaarde totaal
- 3374 calorieën
- 362 gram koolhydraten
- 70 gram eiwitten
- 161 gram vetten
Eet smakelijk!
Probeer ook eens onze Paleo Appel-Notenbrood. Het recept vind je hier.