Quinoa! Een voedingsmiddel met eindeloze mogelijkheden. Als ontbijt, lunch of diner en het is zelfs te verwerken in zelfgemaakte koekjes, gebak en nog veel meer. Het is te gebruiken zoals je ook aardappelen, pasta en rijst gebruikt. Quinoa bevat veel vitaminen en mineralen en zit bovendien vol met eiwitten. Ideaal dus om mee te koken!
Dit gerecht bestaat uit ontzettend veel heerlijke smaken. Gemaakt met verse groeten en ook nog eens heel snel klaar.
Een simpel, makkelijk en snel diner helemaal voor jezelf.
Recept Quinoa met Balsamico, Groenten en Parma Ham
Ingrediënten:
- 100 gram quinoa
- 40 gram courgette
- 80 gram rode puntpaprika
- 50 gram spruitjes
- 50 gram parma ham
- 75 gram cherry tomaatjes
- 50 gram wortel
- 10 gram zonnebloem pitjes, geroosterd
- 2 el olijfolie extra vierge
- 2 el balsamico azijn
- 7 gram rucola
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Kook de quinoa in dubbel de hoeveelheid water (2/3 cup) met een snuf zee of Himalaya zout voor 12 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.
- Maak de spruitjes schoon en snijd ze in halfjes en snijd de wortel, courgette en punt paprika in stukken. Verscheur de parma ham en doe alles in een ovenschaal. Roer de olijfolie en 1 el balsamico erdoor samen met wat peper en zout naar smaak.
- Bak dit alles voor 20 minuten, roer alles af en toe door en voeg de cherry tomaatjes in halfjes de laatste 5 minuten toe.
- Roer na het bakken de quinoa en de zonnebloem pitjes erdoor en verdeel dit en de rucola, laagje voor laagje op een bord. Besprenkel met 1 el balsamico azijn.
Handige tips:
Dit recept is voor 1 persoon maar heel makkelijk om te toveren tot een gerecht voor meerdere personen. Verdubbel gewoon de hoeveelheden en gebruik de groeten die je in huis hebt. Wees vooral niet bang om te variëren of te experimenteren
Voedingswaarden:
Aantal personen: 1
Calorieën 571 kcal
Koolhydraten 41 gram
Eiwitten 21 gram
Vetten 34 gram