Recept Gevulde courgette
Door de courgette te vullen wordt deze heerlijk!
Ingrediënten (4 personen)
- 4 courgettes
- 1 ui (groot)
- 1 teentje knoflook
- 120 gram tros tomaat
- 400 gram kidneybonen (uit blik)
- 4 theelepels kokosolie
- 250 gram gehakt
- Snufje chilipoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½theelepel komijnpoeder
- Zout en peper
- 100 gram geraspte oude kaas 48+
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zet een grote kookpan met water op het vuur.
- Snijd maximaal een kwart van de courgette af en snijd de andere driekwart in de lengte doormidden. Doe dit ook bij de andere courgette.
- Lepel de courgettes uit en snijd de kwart stukjes van de courgette in stukjes.
- Snijd deui en knoflook fijn en snijd de tomaat in stukjes.
- Giet de kidneybonen in een vergiet, spoel ze af onder de kraan en laat uitlekken.
- Verhit 2 theelepels kokosolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Doe de gehakt erbij, rul deze gaar en voeg vervolgens de courgette en tomaat toe en bak deze even mee.
- Voeg als laatste de kidneybonen en de kruiden toe en de helft van de geraspte kaas. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Zet een deksel op de pan en laat op laag vuur een paar minuten staan.
- Blancheer in de tussentijd de courgette 1-2 minuten in het kokende water. Haal ze eruit en spoel ze af onder koud water.
- Vet een ovenschaal in met de overige kokosolie en leg de courgettes daarin.
- Vul de courgettes met het mengsel in de pan en strooi de resterende kaas
- Bak het tot slot in de oven voor +/- 10 minuten.
Voedingswaarde totaal
2117 kcal
152 gram koolhydraten
152 gram eiwitten
92 gram vetten