Recept gevulde aubergines
Deze gevulde aubergines zijn een goede keuze wanneer je wéér eens niet weet wat je vandaag klaar moet maken. Veel mensen weten dat aubergines behoren tot de groentesoort, maar hebben het eigenlijk nog nooit gegeten. Aubergines komen oorspronkelijk uit Azië, zijn een bron van vezels en ook nog eens caloriearm. Als je de onderstaande stappen aanhoudt, is het gerecht erg makkelijk klaar te maken. Dit recept is een vegetarische variant. Als jij vlees aan dit gerecht toe wilt voegen kan je kiezen voor magere gehakt. Let er dan alleen wel op dat de voedingswaarden veranderen.
Ingrediënten
- 3 aubergines
- 2 teentjes knoflook
- 6 trostomaten
- 8gram verse basilicum
- 4 takjesverse peterselie
- 50 gram paneermeel
- 2 eieren (M)
- 70 gram kappertjes
- 100 grampecorino romano kaas
- 4 theelepels kokosolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de aubergines +/- 6 minuten, giet het af en laat ze afkoelen.
- Haal een deel van het vruchtvlees uit de aubergines en snijd het fijn. Doe in een kommetje en zet apart.
- Snijd ook de tomaten en knoflook en hak de peterselie en basilicum fijn.
- Leg de aubergines alvast in de ovenschaal en rasp de kaas in een schaaltje.
- Verhit de kokosolie in de pan en bak hierin de knoflook. Voeg vervolgens de stukjes aubergine en tomaat toe en bak 10 minuten op middel/laag vuur totdat het een zacht mengsel is geworden.
- Meng ondertussen in een kom het paneermeel, de eieren, peterselie, basilicum, kappertjes en de helft van de geraspte kaas tot een dik mengsel.
- Voeg het mengsel uit de pan toe bij het dikke mengsel en roer goed door elkaar.
- Vul de aubergines in de ovenschaal met het mengsel en bestrooi de andere helft van de kaas erover.
- Bak het in 20 minuten in de oven en vervolgens nog 5 minuten op de grill-stand.
Voedingswaarden
- 1160 kcal
- 76 gram koolhydraten
- 59 gram eiwitten
- 67 gram vetten
Nog een recept proberen met aubergine erin verwerkt? Probeer dan nu onze lasagne met courgette en aubergine. Klik hier voor het recept!