Recept bloemkoolpizza
Ingrediënten:
- Bloemkool
- Zachte geitenkaas
- 1 ei (of meer afhankelijk van de grote van je bloemkool)
- 1 tl oregano
- Zout en peper
- Italiaanse kruiden
Topping:
- Gele paprika
- Tomatenpuree
- Courgette
- Prosciutto
- Geraspte geitenkaas
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en doe deze in een keukenmachine. Het handigste is wanneer je de bloemkool in 2 of 3 porties verdeeld. Maal de bloemkool totdat er een rijst-achtige substantie ontstaat.
- Stoom de bloemkool-rijst 5 minuten in een stoompan of gewone pan met klein laagje water.
- Wanneer het klaar is doe je de bloemkool-rijst in een schone theedoek. Wikkel/ knoop de theedoek dicht en wring al het vocht uit de bloemkool-rijst. Er komt echt ontzettend veel vocht uit, dus goed doorwringen totdat het zo droog mogelijk is!
- Pak dan een grote schaal en doe daar de bloemkool-rijst in. Klop het ei en voeg dit samen met de geitenkaas en de kruiden bij de substantie. Roer de substantie goed door!
- Pak de bakplaat van je oven en leg hier een vel bakpapier op. Het mengsel voorzichtig gelijkmatig verdelen over het bakpapier en maak er je pizza bodem van, rond of rechthoekig aan jou de keuze. Zorg dat de pizza bodem ongeveer ½ cm dik is.
- Bak de bloemkoolpizza bodem tussen de 25 en 35 minuten in de oven. Als het goed is zal de bodem stevig en goudbruin zijn wanneer het klaar is.
- Bekleed nu met je favoriete toppings, zet het geheel voor ongeveer 10 minuten terug in de oven en klaar is je Paleo pizza!
Voedingswaarden:
Aantal personen: 1
Calorieën 569 kcal
Koolhydraten 34 gram
Eiwitten 43 gram
Vetten 24 gram