De Aruba Salade 2.0! Eerder hadden we al een recept voor de Aruba salade geplaatst, maar later kregen we van de Arubaanse kenners het echte recept in handen. Je merkt dat ze hier de nadruk hebben gelegd op alle verschillende ingrediënten die erin gestopt kunnen worden. Het zorgt voor een frisse salade met een lekkere nasmaak in de mond.
Vergeet niet de dressing erbij te doen, die het hele geheel extra smaak laat geven. De Aruba salade 2.0 is perfect voor een zomerse avond of als lunch gerecht. Houdt er rekening mee dat je de oven nodig hebt en let dus goed op je tijdsplanning!
Ingrediënten:
- 100 gram kipfilet
- 20 gram ijsbergsla
- 35 gram gemengde sla
- 50 gram wortel
- 60 gram zoete paprika (rood en geel)
- 20 gram groene paprika
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 25 gram tomaat
- 1 theelepel kokosolie
- 1 theelepel olijfolie
- Snufje paprikapoeder
- Snufje zeezout
Dressing:
- 2 eetlepels magere yoghurt
- 2 gram verse bieslook
- 2 gram verse peterselie
- 1 teen knoflook
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smeer de paprika’s in met olijfolie en doe ze voor 8 minuten in de oven.
- Snijd de kip in reepjes en zet een pan op het vuur.
- Bak de kip op middel-laag vuur goudbruin in kokosolie
- Was de ijsbergsla en gemengde sla onder de kraan en in de slacentrifuge.
- Maak het bord op met de sla, tomaat en geraspte wortel.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze mooi goudbruin van kleur
- Wanneer de paprika’s klaar zijn, serveer je ze over de salade.
- Doe tot slot de overige ingrediënten over de sla.
Dressing:
- Doe de yoghurt in een kom.
- Hak de bieslook, knoflook en peterselie fijn en voeg deze toe bij de yoghurt.
- Meng de dressing en doe dit over de salade.
Calorie en nutriënten inname
- 364 kcal
- 16 gram koolhydraten
- 31 gram eiwitten
- 20 gram vetten