Recept rode curry met garnalen
Rode curry met garnalen, één van onze aanraders! Het is een gerecht, dat zowel bij jong als oud in de smaak valt. Het gerecht geeft je een verzadigt gevoel en zal je echt voeden in plaats van vullen. Het is snel klaar te maken en je kunt altijd wat meer van een ingrediënt erin doen voor een andere mix aan smaak. Probeer jezelf wel in te houden en niet twee keer op te scheppen! Hoe lekker het ook is, er zitten wel een aantal kcal in.
Tip: Als bijgerecht zou je kunnen kiezen voor een frisse komkommersalade.
Ingrediënten (4 personen)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 400 ml kokosmelk (1 blik)
- 300 gram noedels
- 300 gram grote garnalen
- 300 gram sperziebonen
- 50 gram bosui
- 1 limoen
- 1 stengel citroengras
- 3 takjes verse koriander
- 1 rode peper
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel sesamolie
- 1 cm verse gember
- 1 theelepel korianderpoeder
Bereiding
- Snijd de rode peper en bosui in ringetjes en de knoflook fijn.
- Schil de gember en snijd ook deze fijn.
- Druk voor de curry de stengel citroengras plat (onderkant en buitenste blad eerst verwijderen) en maal in een keukenmachine, samen met de steeltjes van de koriander en de peper, fijngesneden knoflook, tomatenpuree, vissaus, sojasaus, suiker, sesamolie, fijngesneden gember en korianderpoeder. Meng het geheel tot een dikke pasta.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak hierin de currypasta al roerend voor +/- 3 minuten.
- Voeg de kokosmelk en 100 ml water toe, roer goed door en laat +/- 20 minuten pruttelen totdat het een romige currysaus is. Breng op smaak het zout en peper.
- Kook de noedels zoals staan aangegeven op de verpakking.
- Voeg de garnalen en sperziebonen toe aan de currysaus en kook in +/- 8 minuten gaar.
- Serveer de curry met de noedels en garneer met de bosui, korianderblaadjes en partjes limoen.
Voedingswaarden
- 2682 kcal
- 249 gram koolhydraten
- 130 gram eiwitten
- 129 gram vetten
Als je dit gerecht heerlijk vond dan raden wij ook het volgende gerecht aan; parelcouscous met garnalen. Klik hier voor het recept!