De bloemkool, op menig eettafel komt ie oer-Hollands voorbij in gekookte variant, de roosjes veelal bedolven onder een kaassaus en geserveerd met gekookte aardappels en worst.
In foodieland duikt de bloemkool de laatste jaren echter op in een hip, vrijwel onherkenbaar jasje; Als pizzabodem, fijngemalen als rijst en zelfs verwerkt in taart! Hieronder een lekker currygerecht waarin de bloemkool gewoon zichzelf is gebleven en de roosjes nog herkenbaar zijn, het recept is echter verre van Hollands.
Ingrediënten:
- 1 bloemkool in roosjes gesneden
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 theelepels kurkuma in poedervorm
- 2 theelepels korianderpoeder
- 1 duimpje gember (met de knoflookpers geperst)
- 1 teentje knoflook (met de knoflookpers geperst)
- Een halve rode peper in fijngesneden stukjes
- 400 gram kikkererwten uit blik
- 1 zakje cashewnoten
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- Een bosje verse koriander (fijngesneden)
- Een handje geschaafde, geroosterde amandelen
- Peper en zout
Bereiding:
- Verhit de kokosolie in een wokpan.
- Bak de kurkuma, het korianderpoeder, de knoflook, rode peper en gember kort tot de geuren zich met elkaar hebben gemengd.
- Voeg daarna de bloemkoolroosjes toe.
- Roerbak het geheel tot de bloemkool beetgaar is en voeg dan de kikkererwten toe. Laat even samen doorwarmen en roer er vervolgens twee eetlepels Griekse Yoghurt doorheen (of varieer met kokosmelk).
- Voeg het grootste gedeelte van het zakje cashewnoten toe (bewaar er een paar voor de garnering) en voeg ook de fijngesneden koriander toe (bewaar ook hiervan een paar blaadjes voor de garnering).
- Serveer de curry met verse koriander, cashewnoten en amandelschaafsel.
Eet smakelijk!!!
Voedingswaarden:
Aantal personen: 2-4
Calorieën 1455 kcal
Koolhydraten 98 gram
Eiwitten 63 gram
Vetten 89 gram