Recept noedels met gemarineerde aubergine
We hebben weer een heerlijk recept voor je klaarstaan, noedels met gemarineerde aubergine! Door de aubergines eerste te marineren, geef je een geweldige smaak aan het gerecht. Het gerecht is geheel vegetarisch maar is ook erg lekker met wat kip erdoorheen. Je krijgt dan tevens meer eiwitten binnen. Dit kan er handig zijn voor mensen die regelmatig sporten. Let er wel op dat het gerecht flink wat calorieën bevat voor één maaltijd, dus wees hier bewust van!
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 2 theelepels kokosolie
- 250 gram noedels
- 200 gram peultjes
- 1 eetlepel sesamolie
- 20 gram sesamzaad
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 teentje knoflook
- 1 cm verse gember
- 1 eetlepel chilisaus
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel rijstazijn
Bereiding
- Snijd de aubergines in grove stukken en leg in een kom.
- Pers de knoflook uit en schil en rasp de gember.
- Meng dit samen met de zonnebloemolie, chilisaus, sojasaus, honing en azijn goed door elkaar in een schaaltje.
- Giet dit mengsel bij de aubergines en laat +/- 15 minuten marineren.
- Verhit de kokosolie in de pan en bak hierin de aubergines met de marinade. Voeg 50 ml water toe en kook de aubergine op middel hoog vuur in +/- 10 minuten gaar.
- Kook ondertussen de noedels zoals staat aangegeven op de verpakking.
- Voeg de peultjes toe aan de aubergine en bak +/- 3 minuten mee.
- Meng de sesamolie door de noedels en serveer tot slot de noedels met de aubergine en bestrooi het geheel met sesamzaadjes.
Voedingswaarden
- 1816 kcal
- 223 gram koolhydraten
- 50 gram eiwitten
- 79 gram vetten
Nog een gerecht proberen met aubergines? Probeer dan dit recept eens van gevulde aubergines. Klik hier voor het recept!