Recept Hangop met warme appel, kaneel en rozijnen
Op zoek naar een heerlijk gerecht bij deze winterse temperaturen? Dan hebben wij er eentje voor je. Een. Dit gerecht is rijk aan koolhydraten, eiwitten en bevat weinig vetten. Koolhydraten zijn de brandstof voor je lichaam, eiwitten ondersteunen het spierherstel en spiergroei. Daarnaast heeft het lichaam ook vetten nodig. Vet is een belangrijke brandstof voor je lichaam. Vet zorgt er ook voor dat vet oplosbare vitamines, zoals vitamine A, D en E in de darm opgenomen kunnen worden.
Ingrediënten
- 250 gram hangop
- 50 gram appel
- 2 theelepels kokosolie
- 1 gram kaneel
- 25 gram rozijnen
Ingrediënten hangop
– 1 liter magere yoghurt
Bereiding
- Maak een theedoek nat onder de kraan en wring de theedoek uit. Zet het vergiet in een pan (de onderkant moet vrij hangen) en leg de natte theedoek in het vergiet.
- Giet voorzichtig de magere yoghurt in de theedoek.
- Dek het af met plastic keukenfolie en laat het voor 8 uur in de koelkast staan.
- Wat overblijft in de theedoek na 8 uur is de hangop. Schep de hangop uit de theedoek in een kom.
- Gebruik vervolgens 250 gram hangop en doe het in een bakje.
- Zet een pan op het vuur en doe de kokosolie erin.
- Snijd de appel in partjes en bak ze kort in de pan, samen met de rozijnen. Strooi tot slot de kaneel erover en roer het goed door elkaar.
- Serveer de warme appel en rozijnen over de hangop.
Voedingswaarde totaal
- 309 Kcal
- 36 gram koolhydraten
- 26 gram eiwitten
- 7 gram vet
Probeer ook eens onze heerlijke Libanees brood met roerei en champions, het recept vind je hier.