Recept groentenlasagne
Deze geweldige groentenlasagne moet je eens gemaakt hebben! In dit gerecht zijn de lasagne bladen vervangen voor plakjes aubergines, waardoor je per portie weinig calorieën binnenkrijgt. Een ander voordeel is dat de groentenlasagne erg gemakkelijk klaar te maken is en dat je in wezen elke groente kan gebruiken die je maar wilt. Het gerecht bevat daarnaast veel eiwitten/vetten en is laag in koolhydraten.
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 150 gram prei
- 250 gram magere rundergehakt
- ½ theelepel olijfolie extra vierge
- Snufje zeezout
- 1 theelepel roomboter
- 1 gram kaneel
- 1 gram cayennepeper
- 1 gram komijnzaadjes
- 150 gram tomaat
- 25 gram amandelen
Bereiding
- Snijd de aubergine in dunne plakjes en smeer een beetje in met olijfolie. Gril deze licht in de pan aan beide kanten.
- Verhit de roomboter in de pan en rul het gehakt met de specerijen totdat het mooi bruin van kleur is.
- Snijd ondertussen de prei en tomaat in stukjes en voeg toe aan het gehakt.
- Laat het geheel rustig garen en strooi er wat zeezout over.
- Hak ondertussen de amandelen grof.
- Maak de lasagne, door eerst wat gehaktmengsel uit de pan in het midden van een bord te leggen, druk dit plan en leg hier een plakjes aubergine op (gehakt mengsel met dus niet te vloeibaar zijn). Stapel zo om en om tot je een mooie hoogte hebt bereikt.
- Maak het geheel af door er tot slot amandelen over te strooien.
Voedingswaarden
- 928 kcal
- 25 gram koolhydraten
- 59 gram eiwitten
- 62 gram vetten
Tip: Probeer ook eens onze tonijn quiche. Klik hier voor het recept!