Recept voor een boekweitwrap met zalm
Boekweitwrap met zalm, een soort pannenkoek, maar dan maak je gebruik van water in plaats van melk. Als je wel melk erbij wilt gebruiken zullen de boekweitwrap met zalm romiger van smaak worden. Hierdoor wordt de zachte en frisse smaak van de boekweitwrap met zalm iets meer naar de achtergrond gedreven.
Uiteraard kun je de boekweitwrap met zalm vullen met wat jij zelf lekker vindt. Hieronder is beschreven hoe je een boekweitwrap maakt met gerookte zalm en ricotta. Het beste is als je de boekweitwrap met zalm koud eet, dan zijn ze het lekkerst. Het is ook heel lekker als tussendoortje of om mee te nemen naar je werk. Als avondeten doen ze het ook prima, kijk zelf wat jij het prettigst vindt!
Ingrediënten
- 100 gram boekweitmeel
- 2 eieren (M)
- 300 ml water
- 100 gram ricotta
- 200 gram gerookte zalm
- 75 gram rucola
- 100 gram komkommer
- Peper en zout naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
Bereiding
- Doe het boekweitmeel in een kom en voeg een snufje zout toe.
- Klopt de eieren erdoor en voeg het water toe.
- Meng met een garde alles goed door elkaar tot een mooi egaal beslag.
- Zet een pan op het vuur en doe wat olijfolie erin.
- Giet een deel van het beslag in de pan en verdeel het gelijkmatig in de pan.
- Bak totdat beide kanten mooi gaar en goudbruin zijn.
- Haal voorzichtig uit de pan met een grote spatel.
- Laat de wraps vervolgens afkoelen.
- Smeer een boekweit wrap in met flink wat ricotta.
- Verdeel een paar plakjes zalm over de wrap en breng op smaak met zout en peper.
- Schaaf met een kaasschaaf twee plakken komkommer en leg deze op de boekweit wrap.
- Was de rucola onder de kraan en in een sla centrifuge en doe een handje over de wrap en rol hem op.
Calorie en nutriënten inname
- Calorieën 1204kcal
- Koolhydraten 80gram
- Eiwitten 81gram
- Vetten 60gram