Bananenbrood het lekkerste tussendoortje!
Bananenbrood is hot en helemaal hip om deze zomer te maken. Daarnaast is het mooi meegenomen dat het heel gezond en lekker is. Je kunt er ook extra suiker en bloem aan toevoegen om een ongezonde versie te bakken. Alleen zien wij geen reden om dat te doen als het ook gezond én lekker kan! Dit bananenbrood is glutenvrij, lactosevrij en suikervrij. Dit bananenbrood is het perfecte tussendoortje zonder je schuldig te hoeven voelen.
Let wel op, want je kunt echt verslaafd raken aan deze lekkernij! Neem telkens maar kleine beetjes en probeer niet het hele bananenbrood in één keer op te eten.
Heb je ook ons kwarkbrood recept al geprobeerd?
Ingrediënten
- 300 gram rijpe bananen (3 bananen)
- 3 eieren (M)
- 150 gram amandelmeel
- 60 gram dadels (3 medjoul dadels)
- 2 theelepels bakpoeder
- 50 gram pure chocola 85%
- 75 gram rauwe noten mix
- 3 eetlepels kokosrasp
- 1 gram zout
- 2 theelepels kokosolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Pureer de bananen samen met de dadels (pit eerst verwijderen) glad met een staafmixer in een kom
- Voeg één voor één de eieren toe en klopt ze met een garde door het beslag
- Spatel het amandelmeel met het bakpoeder en het zout door het beslag
- Crunchde noten en de chocola in stukjes en meng het door het beslag
- Vet een cakevorm in met de kokosolie en giet het mengsel in de vorm
- Zet de cakevorm in de oven en bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af
- Steek een prikker in het midden van de cake om te kijken of de cake gaar is. Als een prikker er schoon en droog uit komt is het brood klaar
- Laat het brood tot slot even afkoelen en bewaar het in de koelkast voor maximaal 5 dagen.
Voedingswaarde totaal
- 2501 calorieën
- 112 gram koolhydraten
- 78 gram eiwitten
- 190 gram vet