Appel kaneel quinoa ontbijt taartje is bedoeld om ’s ochtends op te eten, maar het recept kun je het beste de avond van te voren maken. Omdat je het namelijk één nachtje in de koelkast moet laten staan voor een optimale smaaksensatie! Je kunt dan ’s ochtends een kleine hoeveelheid opwarmen of de hele taart om dan op te eten!
Het is een heel voedzaam ontbijt op deze manier. Mede doordat je quinoa gebruikt zal je merken dat je verzadigd bent voor een groot deel van de dag. Door de flinke dosis eiwitten en belangrijke mineralen kom je geen nutriënten tekort. Het is een perfecte aanvulling op je ochtendritueel. Het appel kaneel quinoa ontbijt taartje staat garant voor een pure verwennerij.
Dit is een van onze favoriete manieren om ’s ochtends te ontbijten! Taart als ontbijt wie droomt daar nou niet van?
TIP: eventueel wat (Griekse) yoghurt erbij voor een extra verrukkelijkheid!
Ingrediënten
- 240 gram quinoa (ongekookt)
- 1 ½ theelepel kaneel
- ½ theelepel nootmuskaat
- 1 gram gemalen kruidnagel
- 2 appels (M)
- 60 gram rozijnen
- 2 eieren (M)
- 480 ml vanille sojamelk
- 2 eetlepels honing
- 75 gram amandelen
- 2 theelepels kokosolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet een ovenschaal in met de kokosolie.
- Meng de ongekookte quinoa met de kaneel, nootmuskaat en gemalen kruidnagel in een kom.
- Giet het mengsel in de ingevette ovenschaal.
- Snijd de appel in stukjes en strooi het samen met de rozijnen over de quinoa. Klop de eieren, samen met de sojamelk en honing in een kom.
- Giet het ei mengsel over de bovenkant van het fruit en quinoa.
- Roer voorzichtig om gedeeltelijk de vruchten onder te dompelen.
- Strooi tot slot de gehakte amandelen bovenop.
- Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 60 minuten
- Laat het afkoelen en dek het af in de koelkast. Laat dit staan voor een nacht en snijd het vervolgens in vierkante stukken.
- Om het te serveren, warm je het op in de magnetron en serveer het met wat Griekse Yoghurt erop.
Calorie en nutriënten inname
- 1747 Kcal
- 193 gram koolhydraten
- 60 gram eiwitten
- 79 gram vetten