Recept appel kaneel quinoa taartje

Appel kaneel quinoa ontbijt taartje

Appel kaneel quinoa ontbijt taartje is bedoeld om ’s ochtends op te eten, maar het recept kun je het beste de avond van te voren maken. Omdat je het namelijk één nachtje in de koelkast moet laten staan voor een optimale smaaksensatie! Je kunt dan ’s ochtends een kleine hoeveelheid opwarmen of de hele taart om dan op te eten!

Het is een heel voedzaam ontbijt op deze manier. Mede doordat je quinoa gebruikt zal je merken dat je verzadigd bent voor een groot deel van de dag. Door de flinke dosis eiwitten en belangrijke mineralen kom je geen nutriënten tekort. Het is een perfecte aanvulling op je ochtendritueel. Het appel kaneel quinoa ontbijt taartje staat garant voor een pure verwennerij.

Dit is een van onze favoriete manieren om ’s ochtends te ontbijten! Taart als ontbijt wie droomt daar nou niet van?

TIP: eventueel wat (Griekse) yoghurt erbij voor een extra verrukkelijkheid!

Ingrediënten

  • 240 gram quinoa (ongekookt)
  • 1 ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 1 gram gemalen kruidnagel
  • 2 appels (M)
  • 60 gram rozijnen
  • 2 eieren (M)
  • 480 ml vanille sojamelk
  • 2 eetlepels honing
  • 75 gram amandelen
  • 2 theelepels kokosolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet een ovenschaal in met de kokosolie.
  3. Meng de ongekookte quinoa met de kaneel, nootmuskaat en gemalen kruidnagel in een kom.
  4. Giet het mengsel in de ingevette ovenschaal.
  5. Snijd de appel in stukjes en strooi het samen met de rozijnen over de quinoa. Klop de eieren, samen met de sojamelk en honing in een kom.
  6. Giet het ei mengsel over de bovenkant van het fruit en quinoa.
  7. Roer voorzichtig om gedeeltelijk de vruchten onder te dompelen.
  8. Strooi tot slot de gehakte amandelen bovenop.
  9. Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 60 minuten
  10. Laat het afkoelen en dek het af in de koelkast. Laat dit staan voor een nacht en snijd het vervolgens in vierkante stukken.
  11.  Om het te serveren, warm je het op in de magnetron en serveer het met wat Griekse Yoghurt erop.

Calorie en nutriënten inname

  • 1747 Kcal
  • 193 gram koolhydraten
  • 60 gram eiwitten
  • 79 gram vetten
Number of posts: 
459
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram