American pancake van boekweit
De American pancake van boekweit is er in vele verschillende soorten en maten, hieronder het recept dat alleen is bedoelt voor de pannenkoek zelf. Zonder de toevoeging van extra toppings die je na het maken ervan altijd kan toevoegen. Je hebt altijd de keuze om er nog extra toppings aan toe te voegen zoals chiazaadjes of fruit. Dit ontbijt (de tijd waarop de meeste hun American pancakes eten) wat vaak in het weekend wordt opgegeten is een smaaksensatie voor je mond! Probeer wel op te letten dat je er niet teveel van wilt eten, want dan kunnen de kcal nog wel eens hoog worden.
Doordat je gebruik maakt van boekweitbloem is het glutenvrij en bekend als een pseudograan. Hierdoor kan je zonder zorgen deze overheerlijke American Pancakes eten. Ze zijn echt heel lekker en ook nog is extra gezond gemaakt op deze manier. Probeer de pannenkoeken niet te dun te maken en houd ze “fluffy’ zoals een echte American pancake ook is, hierdoor smaken ze nog lekkerder!
Ingrediënten
- 1 ei (M)
- 50 gram boekweitbloem
- 120 ml amandelmelk
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ eetlepel honing
- 1 theelepel kaneel (optioneel)
- 1 theelepel vanille pasta (of extract)
- Snufje zout
- 1 theelepel kokosolie
Bereiding
- Splits de eieren en klop de eiwitten luchtig in een kom
- Meng de eidooiers met de honing en klopt tot een geheel
- Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de kokosolie en het eiwit, hier aan toe en mix het tot een geheel.
- Spatel voorzichtig de eiwitten er doorheen.
- Verwarm een pan met de kokosolie en bak de pannenkoeken in de pan. Bak de pannenkoeken aan beide kanten tot goudgeel.
- Stapel de pannenkoeken op en serveer met een gewenste topping.
Voedingswaarde
- 392 calorieën
- 50 gram koolhydraten
- 14 gram eiwitten
- 13 gram vet