Amarant repen
Amarant repen zijn voornamelijk te vinden in Mexico en Peru. Daar worden ze overal verkocht, als een soort mueslirepen. Heel lekker! Alleen in Nederland zijn ze maar moeilijk te verkrijgen. Je kunt ze van tijd tot tijd vinden in de biologische supermarkt. Amaranth is wel verkrijgbaar in supermarkten, bijvoorbeeld in de zakken van Zonnatura. Amarant is net popcorn, maar dan heel klein en daarom is het echt de moeite waard om het eens te proberen.
Amarant is trouwens ook nog heel gezond voor je lichaam en er zitten geen suikers in! Let er bij het poffen op dat je pan wel goed heet is en dat je de amarant niet bruin laat worden, want dan is er een kans dat het verbrand en bitter wordt. Meestal blijft er na het poffen van de amarant nog een laagje ongepofte amarant over, maar dat is geen probleem en kan je gewoon gebruiken. Zolang het merendeel van de amarant maar gepoft en wit is zal je er zeker van genieten!
Hieronder een recept voor Amarant repen dat gezond, lekker en ook nog is makkelijk te bereiden is:
Recept amarant repen
Ingrediënten
- 60 ml amarant
- 3 theelepels kokosolie
- 2 theelepels carobepoeder
- 1 theelepel rauwe cacao
- 1 theelepel agavesiroop
Bereiding
- Pof de amarant met 1 theelepel kokosolie in een pannetje. Verwarm de amarant, net zolang het gaat ploffen. Ga net zolang door tot de meeste amarant is geploft.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Smelt de overige kokosolie en los hier de carobe, cacao en agavesiroop in op.
- Schep de amarant er doorheen en schenk het in de cakevorm.
- Druk het geheel aan met de bolle kant van een lepel.
- Zet minimaal 60 minuten in de koelkast
- Haal de cakevorm uit de oven en je kunt de amarant in kleine stukken breken.
- Bewaar de repen in de koelkast.
Voedingswaarden
Calorieën 463 kcal
Koolhydraten 43 gram
Eiwitten 8 gram
Vetten 21 gram