Recept boekweit wraps met mango en cashewnoten
Boekweit wraps met mango en cashewnoten, een combinatie die je zelf niet zo snel zou bedenken maar ontzettend lekker is! Het gerecht is geschikt als lunch of als avondeten. De wraps zijn tevens eenvoudig mee te nemen in wat aluminiumfolie. Wij zijn groot voorstander van het gebruik van boekweit. Het is namelijk geen graan, maar een kruidachtige plant. De zaadjes hiervan zitten vol met eiwitten, vezels en bevatten veel magnesium, kalium en fosfor.
Ingrediënten
- 60 gram boekweitmeel
- 100 ml halfvolle melk
- 1 ei (M)
- ½ theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- 1 ½ theelepel kokosolie
- 60 gram mango
- 20 gram veldsla
- 25 gram cashewnoten
- 1 eetlepel honing
Bereiding
- Meng het boekweitmeel, de melk, het ei, bakpoeder en zout in een kom en mix met een garde tot een mooi dik beslag.
- Zet een pan op het vuur met wat kokosolie.
- Giet het beslag in de pan en verdeel het gelijkmatig in de pan.
- Bak totdat beide kanten mooi gaar en goudbruin zijn.
- Haal voorzichtig uit de pan met een grote spatel.
- Doe de cashewnoten in dezelfde hete pan en bak samen met de honing een paar minuten, totdat de cashewnoten goudbruin kleuren en de honing karamelliseert. Het geheel kan snel verbranden, dus let daarop.
- Was de veldsla onder de kraan en in een sla centrifuge.
- Snijd de mango in stukjes.
- Vul de boekweit wrap met de sla, mango en gekarameliseerde cashewnoten.
Voedingswaarden
- 651 kcal
- 73 gram koolhydraten
- 23 gram eiwitten
- 29 gram vetten