ZERO23 Trainer: Arjan van Honk
25 april 2018 
in ZERO23

ZERO23 Trainer: Arjan van Honk

PASPOORT: Arjan van Honk

Naam: Arjan van Honk
Leeftijd: 35 jaar
Woonplaats: Haarlem
Burgerlijke staat: ongehuwd
Sportachtergrond: Krachtsport, kickboksen, snowboarden, kitesurfen
Functie: Oprichter en mede-eigenaar Zero23. Directie, management, sales, creatieve geest en personal trainer.

Hoe ben je bij Zero23 terechtgekomen?
Elf jaar geleden heb ik Zero23 Personal Training opgericht. Dit was toentertijd een van de eerste personal training-bedrijven van Nederland. Ik verzorgde personal training aan huis in ongeveer de helft van het land. De opening van een studio was een logische stap, omdat ik van kinds af aan al droomde van een eigen fitnesscentrum.

Wat is je achtergrond in de sport?
Doordat ik ADHD heb, heb ik non-stop energie. Dat dreef mij om bijna alle sporten met een fysiek aspect te beoefenen. Ik deed dagelijks aan kickboksen en krachttraining – soms zelfs twee keer per dag. Daarnaast haal ik plezier uit sport en helpt het me m’n hoofd leeg te maken. Sinds m’n achttiende doe ik ook aan snowboarden en kitesurfen.

Wat vind je het leukste aan je werk?
De impact die je op iemands leven hebt – het proces en de transformaties en de vriendschappen die daar soms bij ontstaan. Het is een eer dat mensen je hulp vragen bij een onderwerp dat voor jou zelf heel normaal is geworden. Ik vind het heerlijk om te zien hoe mensen de beste versie van zichzelf worden.

Wat is jouw belangrijkste trainingstip?
Balans! Zorg ervoor dat het proces dat je kiest binnen je leven past en staar je niet stuk op wat je in de spiegel ziet. Focus je vooral op het innerlijke proces. De buitenkant verandert dan automatisch mee.

Wat vind jij de meest overschatte oefening?
Alle niet-functionele oefeningen. Crunches bijvoorbeeld.

Op welke muziek train je zelf het liefst?
Hardcore, punkrock, old-school hiphop. Bij rustige trainingssessies houd ik het liever bij deep house.

Welke vijf woorden omschrijven jou het best?
Energiek, direct, empathisch, sociaal en no-nonsense.

Over de schrijver
Reactie plaatsen