Recept Oven gebakken wentelteefjes
Van oorsprong is het een gerecht wat voornamelijk werd gegeten door mensen die weinig te besteden hadden. Van oud brood maakte zij wentelteefjes zodat het niet weggegooid werd. Maar vandaag de dag kennen wij wentelteefjes als een heerlijk gerecht die je snel en eenvoudig op tafel hebt.
Ingrediënten
- 2 bananen (M)
- 165 ml sojamelk
- 20 gram agavesiroop
- 40 gram blauwe bessen
- Snufje kaneel
- 3 sneden volkoren brood
Bereiding
1) Verwarm de oven voor op 175 graden.
2) Bekleed een bakplaat met bakpapier.
3) Mix de banaan, melk, stroop en kaneel in een blender of met een staafmixer tot een glad mengsel.
4) Leg de sneden brood in het banaan-ei mengsel en zorg ervoor dat beide kanten goed al het vocht opnemen. Het brood moet zich helemaal volzuigen met het mengsel.
5) Leg de boterham op de bakplaat en giet het overgebleven mengsel erover.
6) Bak het 30 minuten in de oven totdat ze goudbruin en krokant zijn. Draai ze na 15 minuten om.
7) Serveer de wentelteefjes op een bord en doet tot slot de agavesiroop en de blauwe bessen erover.
Voedingswaarde totaal
Calorieën 285 kcal
Eiwit 9 gram
Koolhydraten 36 gram
Vet 11 gram