Hij was heerlijk…! Allereerst ga je aan de slag met het maken van de spijs.
Recept gevulde speculaas van Ashley!
Ingrediënten spijs:
- 200 gram amandelmeel
- los geklopt ei
- Zoetstof naar keuze, bijvoorbeeld honing, agave of palmsuiker
Ingrediënten speculaas deeg:
- 100 gram palmsuiker ( of andere zoetstof )
- 250 gram (spelt)bloem
- 2 eieren
- 150 gram roomboter
- 4 á 5 theelepels speculaas kruiden ( ik haal die altijd vers bij de molen)
- Mespunt zout
- 1 theelepel (wijnsteen) bakpoeder
De bereiding
Bereiding spijs:
- Mix de amandelmeel, geklopte ei en zoetstof tot je een goede (niet te droge) structuur krijgt
- De mix gaat een nacht de koelkast in
Bereiding speculaas deeg:
- Breng de speltbloem, palmsuiker, eieren, roomboter, tl speculaas, mespunt zout en tl bakpoeder bij elkaar in een grote kom
- Kneed het geheel tot een bal van deeg 3. Ook deze mix gaat een nacht de koelkast in
Bereiding gevulde speculaas
- De volgende dag rol je het deeg uit en verdeel je het in twee gelijke stukken
- Bekleed met het ene deel de bodem en verdeel daar vervolgens de spijs overheen
- De andere helft van het deeg gaat daar vervolgens weer overheen
- Bestrijk de bovenkant met eigeel
- Vervolgens 30 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden
Voedingswaarden:
Aantal personen: 16
Calorieën 241 kcal
Koolhydraten 294 gram
Eiwitten 94 gram
Vetten 253 gram