Recept parelcouscous met garnalen

Parelcouscous met garnalen

Recept parelcouscous met garnalen

Parelcouscous met garnalen, een heerlijke variatie op de originele couscous. Couscous is een zeer populair gerecht uit Noord-Afrika. Het tarwemeel waarvan de parelcouscous wordt gemaakt heeft een rondere en dikkere vorm dan de originele couscous. De combinatie van parelcouscous, cocktailgarnalen en peterselie zorgt ervoor dat dit een gezonde, maar vooral smakelijke salade is.

Ingrediënten

  • 100 gram parelcouscous
  • 1 avocado
  • 1 zoete punt paprika
  • 4 takjesverse peterselie
  • 4 takjesverse koriander
  • 25 gram groene olijven
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram cocktailgarnalen
  • Snufje chilipoeder
  • 1 citroen
  • 2 theelepels kokosolie
  • 1 eetlepel olijfolie extravierge
  • Sap van een ½citroen (naar smaak)
  • 1 eetlepel verse sinaasappelsap

Bereiding

  1. Kook de parelcouscous zoals staat aangegeven op de verpakking
  2. Snijd ondertussen de avocado in stukjes, de paprika in reepjes en de peterselie en koriander fijn.
  3. Verhit de kokosolie in de pan en bak de garnalen enkele minuten op hoog vuur. Pers direct de teentjes knoflook uit in de pan en voeg een snufje chilipoeder toe.
  4. Giet de parelcouscous af en meng de avocado, paprika, peterselie, koriander, olijven en garnalen erdoor.
  5. Rasp de helft van de schil van de citroen en strooi erover.
  6. Meng tot slot de olijfolie,1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel sinaasappelsap door elkaar en sprenkel over het gerecht

Voedingswaarden

  • 1127 kcal
  • 86 gram koolhydraten
  • 51 gram eiwitten
  • 61 gram vetten

Heeft het gesmaakt? Probeer dan ook eens onze Humus en hüttenkäse wrap. Klik hier voor het recept!

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram