Recept hete kip met komkommer salade

Hete kip met komkommersalade

Gerecht hete kip met komkommersalade

Hete kip met komkommersalade, een heerlijk gerecht voor twee personen. Wil jij jouw geliefde of goede vriend(in) blij maken met een heerlijke maaltijd? Kies dan voor dit gerecht! Het voordeel van dit gerecht is dat je zelf kan bepalen hoe pittig je de kip wilt hebben. Als je van pittig houdt dan gebruik je wat meer sambaloelek en andersom. De frisse salade van komkommer is een ideaal bijgerecht om de smaken weer te neutraliseren. 

Ingrediënten (2 personen)

  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 2 ½ eetlepel azijn
  • 4 theelepels suiker
  • 200 gram komkommer
  • 1 ½ rode ui (groot)
  • ½ rode peper
  • 6 theelepels roomboter
  • 250 gram kipfilet
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel sambaloelek
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • ½ teentje knoflook
  • ½ limoen

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst zoals staat aangegeven op de verpakking.
  2. Verwarm de azijn en los de suiker erin op.
  3. Snijd de komkommer in de lengte door de helft en verwijder de zaadjes. Snijd vervolgens de komkommer in stukjes.
  4. Snijd een halve ui in plakjes en snijd de rode peper in reepjes.
  5. Meng de komkommer, ui en peper in een kom met het azijn mengsel.
  6. Snijd de rest van de ui in dunne plakjes.
  7. Verhit de roomboter in de pan en bak de kipfilet met de ui en gemalen koriander gaar.
  8. Voeg de sambal, de rest van de suiker en de ketjap toe en pers de knoflook erboven uit.
  9. Bak het geheel nog een aantal minuten.
  10. Doe de zilvervliesrijst in een kom en verdeel de gebakken kipfilet erover, samen met wat partjes limoen. Serveer de komkommersalade er apart bij.

Voedingswaarden

  • 1193 kcal
  • 112 gram koolhydraten
  • 91 gram eiwitten
  • 39 gram vetten

Nog meer gerechten met kip? klik dan hier voor een pasta met pesto en kip!

Number of posts
Personal trainer en mede-eigenaar van ZERO23 Health Studios. Daarnaast ben ik judoka en heb ik een topsportcarrière achter de rug, waarmee ik in totaal 14 individuele medailles (waarvan drie gouden) binnensleepte op het Nederlands Kampioenschap. Ook deed ik mee aan het Europees Kampioenschap, World Cups en een Grand Prix. Na mijn judocarrière stapte ik over op Jiu-jitsu, waarbij ik 3x Nederlands kampioen werd en een keer Wereldkampioen. Mijn interesse in sport en voeding ontstond al op jonge leeftijd. De keuze om de opleiding Sport, Management & Ondernemen te gaan doen, lag dan ook voor de hand. Ondanks het behalen van dit diploma, blijf ik mijn kennis bijspijkeren. Zo haalde ik recentelijk (januari 2022) mijn Vitaliteitscoach opleiding bij CHIVO. Ik deel mijn opgedane kennis in de topsportwereld en tijdens opleidingen graag met mijn cliënten. Het motiveert me enorm om te zien hoe mijn klanten progressie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram