Ouders informeren op scholen
01 oktober 2013 

Ouders informeren op scholen

Vorige week liepen wij door de stad. Twee stevige onverzorgde meisjes zaten binnen gehoorafstand van ons te kijken naar een dame die goed in shape was. De meiden hadden commentaar over van alles! Buik, billen, gezicht, haar etc. Dit voorval zorgde ervoor dat wij eens gingen nadenken over wat tegenwoordig maatschappelijk normaal en aanvaardbaar.

Je kunt naar een vreemde lopen, in zijn bicep knijpen en zeggen: “Wow jij traint zeker”.

Je kunt niet naar een vreemde lopen, in zijn vet knijpen en zeggen: “Wow jij eet zeker VEEL slecht eten.”

De opmerking ‘Wow jij bent groot’ wordt alleen geaccepteerd als diegene traint…

Je kunt in het openbaar McDonalds eten zonder blikken of blozen

Je kunt geen Tupperware bakje openen zonder dat iedereen naar  je kijkt alsof je eet met drie handen

Het is normaal dat kinderen suiker- en cafeïne houdende drankjes drinken op school, maar eiwit is uit den boze. Kinderen worden raar aangekeken als ze aan het water zitten, maar het is wel normaal als ze Red Bull drinken.

Idee

Toen kregen wij een idee. Is het niet eens tijd dat een gekwalificeerd en gepassioneerd persoon of instantie ingezet wordt om ouders op scholen te informeren wat goed is voor haar/zijn kind(eren)?

Over de schrijver
Kim
Door

Kim

op 06 Oct 2013

Is het niet eens tijd om ouders leuke en haalbare tips te geven, zodat ze hun kinderen gezonde en lekkere maaltijden in de boterhammentrommeltjes kunnen meegeven i.p.v. de standaard boterhammen als 'vulling'? Hint...hint... ;) daar ligt voor mij als ouder zijnde de uitdaging. Ik heb zelf mijn kinderen ook eetgewoontes aangeleerd: een boterham met boter en kaas, een beker melk, liga met fruit als tussendoortje etc: want dat is "gezond". Nu op het moment dat ik andere inzichten heb gekregen en ik wil terug gaan naar de gezonde basis (oer voeding), is het een uitdaging om mijn kinderen (en mezelf) te heropvoeden met wat gezond is en ze andere eetgewoontes aan te leren. Daarnaast wil ik ook niet dat mijn kinderen met hun (sterk-geurende, vreemd uitziende) notenbrood en beker water worden gepest door andere kids..of dat ze zelf denken: mama, water?? Waarom krijg ik geen siroop zoals de andere kindjes in mijn klas? Jullie merken het waarschijnlijk...ik vind het een best uitdaging. Dus Bram en Melvin: alle tips zijn welkom! Ik 'hoor' of 'zie' graag meer info omtrent dit onderwerp (wellicht op facebook :) ) Bedankt alvast! En bedankt voor alle info die jullie nu al met iedereen delen. Toppie!! Hartelijk groet, Kim, mama van 2 schatten

Melvin
Door

Melvin

op 07 Oct 2013

Bedankt voor je berichtje en complimenten Kim! Wij gaan het op ons to do lijstje zetten, komt helemaal goed. Je zult het artikel binnenkort voorbij zien komen op Facebook en uiteraard dan ook op de website :)! Met sportieve groet, Melvin Schol

Kim
Door

Kim

op 08 Oct 2013

Dank voor je reactie Melvin! Helemaal leuk!! Hartelijk groet, Kim.

Reactie plaatsen