Van chagrijnig naar gezond

Om 5 uur chagrijnig opstaan om te gaan werken. Vervolgens even snel een klein broodje naar binnen werken en vervolgens tot 12.00 uur niks meer eten. Het einde van de dag brak aan en m’n werkdag is voorbij, eindelijk! Uitgeput kom je thuis en begin je aan het avond eten. Uiteindelijk plof je op de bank en heb je geen energie meer over om nog iets te gaan doen.

Dit was mijn dagelijkse routine voordat ik begon aan het trainings –en voedings programma van Training, lifestyle en voeding. Ik sleurde mezelf overal naar toe en had geen energie meer over aan het einde van de dag. En dat terwijl ik pas 21 jaar oud ben! Ik voelde me soms wel 50. Mijn humeur werd er niet beter op.
Vaak sportte ik, buiten alle drukte om, toch 3 x per week op de dagen dat ik vrij was. Ik kwam niet verder met het veranderen van mijn lichaam naar hoe ik het graag wilde. Ik dacht wat doe ik verkeerd? Met het idee dat ik maar meer naar de sportschool moest gaan ging ik gewoon verder.
Ik at heel weinig en aan het einde van de dag waren de koekjes en snoepjes toch wel erg verleidelijk!

Hoe ik in aanraking ben gekomen met TLV

Naast het feit dat ik niet dik was, wilde ik toch graag mijn lichaam strakker, gezonder en fitter krijgen. Toen zag ik op Facebook een pagina voorbij komen van TLV. Ik zag allerlei lekkere recepten, tips en succes verhalen van andere mensen. Vervolgens heb ik hen een berichtje gestuurd of ik meer informatie kon krijgen. Dit kreeg ik en ineens ging er een wereld voor me open!
Eerst kreeg ik een vetmeting en moest ik 90 vragen online invullen. Vanuit de resultaten uit de meting etc. kreeg ik mijn allereerste schema’s.
Mijn doelen; – meer spieropbouw – betere conditie – minder vet – gezonder worden –

Het was zwaar, maar te doen!

In de eerste maand mocht ik nauwelijks koolhydraten eten, dit was zwaar maar te doen! Ik moest 6 keer per dag gaan eten. Deze maaltijden bestonden altijd uit groenten, vetten en proteïne (soms koolhydraten). Ik kreeg lijsten mee van wat nou precies onder deze categorieën viel. Super handig! Juist omdat je zo vaak per dag at had je nauwelijks meer trek in iets anders. Mijn energie level maakte een sprint omhoog, ik was vrolijker, voelde me meer uitgerust in de ochtend, mijn huid werd egaler en kreeg een mooiere kleur, wallen verdwenen onder mijn ogen, mijn haar werd minder droog, mijn lichaam kon meer hebben, conditie verbeterde met de dag, vet verdween en zo kan ik nog veel meer noemen! In de eerste week viel ik gelijk 4 kilo af. Kun je nagaan wat voor ingrijpende verandering mijn lichaam doormaakte. En dat terwijl ik heel veel at.

Voel me gezonder dan ooit!

Collega’s, vrienden, kennissen etc. reageerde in het begin met de standaard zin: “Waarom eet je zo gezond, je hoeft toch niet af te vallen? “ Nee inderdaad ik hoefde niet dramatisch af te vallen, maar er viel veel meer uit mijn lichaam te halen dan eerst. Een gezondere levensstijl en een gezonder lichaam waren voor mij belangrijker dan wat de buitenwereld ervan vond. Uiteindelijk heb ik er ontzettend veel profijt van gehad en voel ik me gezonder dan ooit!

Over de schrijver
Reactie plaatsen