Mentale kracht vaak doorslaggevend om je doel te bereiken
29 juli 2015 
in Nieuws

Mentale kracht vaak doorslaggevend om je doel te bereiken

In dit eerste stukje zal ik proberen duidelijk te maken wie ik ben en waarom mijn blog een bijdrage kan leveren aan het bereiken van jouw persoonlijke doelen.

Eén logische keuze: door in de sportFloor Kouwenberg

Mijn naam is Floor Kouwenberg en als klein jongetje wilde ik, net als velen, een profvoetballer worden. Tot mijn 18e heb ik fanatiek gevoetbald. Ik heb een tijd bij VVV-Venlo gespeeld en heb verschillende KNVB elftallen doorlopen. Mijn liefde voor voetbal en sport is daarna nooit meer weggegaan en na mijn sportieve carrière was er maar één logische keuze: ik moest door in de sport. Geen profvoetballer!? Dan door als sportprofessional, ook niet verkeerd.

Op mijn 20e heb ik mijn CIOS diploma gehaald met als hoofdrichting sportstimulering en als kleinkeuze voetbalcoach (TC3). Naast het lesgeven in de sport wilde ik ook graag een bredere theoretische kennis vergaren. En met trots kan ik zeggen dat ik onlangs ben afgestudeerd aan de opleiding Sport, Management en Ondernemen in Amsterdam. Voor mijn afstudeerscriptie onderzocht ik wat de ideale balans is voor een topsporttalent om, zowel binnen als buiten de sport, tot optimale prestaties te komen. Psychologische
processen zoals ‘de balans’ van een (top)sporter is lastig te meten. En wellicht is dit de reden dat ik juist de mentale kant van de sport zo interessant vind. Floor-kouwenberg-doel-bereiken

Welke sporter is succesvol?

Het is me opgevallen dat iemand zijn persoonlijkheid en zijn mentale kracht vaak van doorslaggevende rol kan zijn om je doel te bereiken. Sporters met het meeste zelfvertrouwen, stressmanagement of de hoogste concentratie zijn vaak succesvol, terwijl het zeker niet altijd de grootste talenten zijn op technisch, tactisch of fysiek gebied.

Gebruik sport om zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen te trainen

Onlinetrainingsschema’s helpen je doel te bereiken. Vaak is dit doel tweedelig. Sport als doel en als middel. Sport als doel is zichtbaar in het verliezen van een aantal kilo’s of het opbouwen van spierkracht. Daarnaast is sport een middel om op een gezondere en fittere manier in het leven te staan. Je kunt sport daarom ook goed gebruiken om persoonlijke doelen als zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen te trainen. Ik geloof dat je sport kunt gebruiken om een sterkere en stabiele persoonlijkheid te ontwikkelen. Hierdoor zal de kans om je doel te bereiken (het verliezen van de kilo’s en opbouwen van spierkracht) enorm toenemen.

Mijn vraag

Via deze blog hoop ik jullie op het gebied van lifestyle een aantal handvatten te bieden en daarom vraag ik me af: tegen welke (mentale) problemen loop jij aan tijdens je training?

Over de schrijver
Reactie plaatsen